Az ősz kedvenc lakberendezési trendje

Szeretem az őszt. Annyi mindent tartogat a számomra. Itt van például az ajtó kopogtató, amely mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A tavalyi évben csak kacérkodtam a gondolatával, de az idei szezonban semmiképp nem szeretnék lemaradni róla. Minél előbb be kell szereznem egy mesés ajtódíszt a hidegebb napokra. Fontos, hogy idén ősszel oda is kerüljön valami dekoráció, hiszen az otthonommal kapcsolatban ez az első benyomás a hozzám érkezők számára.

Ezzel az elhatározással látogattunk el a Flow’&more kétnapos kopogtató vásárjára, és egyálatlán nem bántuk meg.  A lányok különleges és egyedi ajtódíszeket készítenek. Nincsen belőlük kettő egyforma. A kivitelezést pontos tervezés előzi meg.  A koszorúkra ezután aprólékos munkával egyenként kerülnek fel a színben harmonizáló apró termések, száraz virágok, díszek és egy táblácska kedves köszöntéssel.

De mi is az a kopogtató? A hagyományos értelemben vett kopogtató bronzból vagy vasból készült aprócska szerkezet volt, melyet egészen a század elejéig a házak ajtajára szereltek. Segítségével az érkező a zárt ajtón zörgethetett, ezzel jelezvén jövetelét a háziaknak.  A kopogtató általában állati vagy emberi fejet ábrázolt, melynek szájában kör alakú gyűrű lógott. Napjainkra a kapucsengő kiszorította a kopogtató használatát, így ezek a régi szerkezetek mára pusztán díszítőelemként szolgálnak. Ám a hagyomány nem veszett el teljesen, hiszen manapság szívesen díszítjük fel a bejárati ajtónkat az évszaknak megfelelő kopogtató koszorúval.

Gondoltál már arra, hogy nem csak a lakást, a bejárati ajtót is feldíszítheted? Egy színpompás őszi kopogtató nemcsak közelebb hozza a természetet az otthonodhoz, de csodás ötlet az őszi termések felhasználására is. Köszöntsd az őszt és a vendégeidet is egy mesés őszi kopogatóval.

Ha te is szeretnél egy látványos ajtódíszt, a lányoknál biztosan találsz az ízlésednek megfelelőt. Meglátod, az unalmas bejárati ajtó egycsapásra életre kel tőle, és az otthonodat is meghittebbé varázsolja.

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.