Így erősítsd az önbizalmad 2017-ben! 10 gyakorlat amit még ma ki kell próbálnod.

Önértékelés. Egyetlen szó, mégis mennyi minden múlik rajta. Egy minden szempontból jól élhető élet pozitív önértékelés hiányában teljességel elképzelhetetlen. Nélkülözhetetlen ahhoz, hogy boldog és sikeres legyél. Gondolj csak bele, ha pozitívan tekintesz önmagadra, nagyobb valószínűséggel történnek meg veled pozitív események.

Te hogyan viszonyulsz önmagadhoz? Rendben van az önértékelésed? Szereted eléggé önmagad? Hogyan várhatnád el a többi embertől, hogy pozitívan, szeretettel forduljanak feléd, ha önmagadat nem tiszteled eléggé. Ahhoz, hogy a külvilág számára rokonszeves legyél, elsősorban magaddal kell  jó viszonyt ápolnod. Ez az első és legfontosabb. A legtöbb, amit önmagadért megtehetsz. Reális önértékeléssel rendelkezel, és kevésbé jellemző rád a szorongás, tisztában vagy az értékeiddel és megbecsülöd a különleges tulajdonságaidat? Szerencsésnek mondhatod magad. Azonban, ha eddig még nem sikerült pozitív önértékelést kialakítanod magadban, halaszthatatlanul meg kell tenned. Figyeld meg jól önmagad. A gondolataidat, reakcióidat. A negatív önértékelés sem rád, sem a környezetedre nincs jó hatással.  Saját önismereti utunkat mindannyiunknak végig kell járni. Kerülj minél közelebb önmagadhoz. Találd meg az önbizalmad, és becsüld meg a különleges tulajdonságaidat. Tudd, egyedi vagy és megismételhetetlen.

10 önbizalomnövelő gyakorlat, amit még ma ki kell próbálnod

1. Szabadulj meg a magaddal kapcsolatos negatív gondolataidtól. Ha magadról van szó, ne ironizálj, hagyd a cinizmust másra. Ha kérdeznek, beszélj magadról mindig tisztelettel és büszkén. Ha negatívan beszélsz magadról, ne csodálkozz rajta, hogy kedevzőtlen benyomás alakul ki rólad másokban.

2. Törődj többet magaddal, és ne hanyagold el a szükségleteidet. Legyél minden nap egy kicsit egyedül a gondolataiddal. Ha másként nem megy, kelj fel fél órával előbb, amíg még alszik az egész család. Értékeld azt az embert aki benned lakozik. Tegyél meg ennyit a lelki békéd érdekében.

3. Írd össze, mi az amit eddig elértél az életben. Most nézz végig a listán, és érezz elégedettséget. Legyél rá büszke, és tudd, ha ennyi mindent már letettél az asztalra, még mennyi minden lehetséges.

4. Ne várdd meg, amíg más megdícsér. Ismerd el bátran, amiért megdolgoztál, és mondd ki hangosan “Jól csináltam”. Miért ne dícsérhetnéd meg magadat is?

5. Jó dolog történt Veled? Ne szégyelld, oszd meg bátran másokkal is a sikereidet. Merj látszódni!

6. Gondolj csak bele, életed során mennyi nehézségbe ütköztél, és sikeresen túljutottál rajta. Legyél rá büszke, hogy mennyi mindenen sikerült már felülkerekedned. 

7. Ha megdícsérnek, ne kezdj el mentegetőzni és ne vonulj háttérbe. Ehelyett köszönd meg az elismerő szép szavakat, végtére is megdolgoztál érte.

8. Add mindig önmagad. Nem kell másnak látszanod és másként viselkedned ahhoz, hogy szeressenek és jobban elfogadjanak.

9. Mondj búcsút az olyan embereknek, akik miatt egy kicsit is rosszul érzed magad, akik semmibe veszik a törekvéseidet. Állj ki magadért. Ne hagyd, hogy mások célpontjává válj, és még jobban elbizonytalanítsanak. Egy jól működő emberi kapcsolat szárnyakat ad, és nem becsmérel. Ne szigetelődj el. Oszd meg érzéseidet, gondolataidat.Olyan emberekkel vedd körül magad, akik bíznak benned.

10. Tedd félre az olyan önkárosító gondolatokat, mint a “Nekem semmi sem sikerül”, “Én ehhez kevés vagyok”. Higgy magadban! Tűzz ki célokat,  bontsd le részfeladatokra, és valósítsd meg őket lépésről lépésre. Bízz a képességeidben és a kitartásodban. Állítsd magad újabb és újabb kihívások elé. Ne félj a kudarctól. Ha sikeresen megvalósítod a kitűzött célt, újra hiszel majd magadban. Az önbizlamad csak tőled függ. Legyél büszke arra, amit elértél és arra aki vagy. 

 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.