Ha önismereti munkába kezdtél, ezek a gondolatok segítenek a fejlődésben

Azt mondják, az önismereti munkát senki nem spórolhatja meg. Hogy miért? Ha nem szembesülsz önmagaddal, az idővel nehézséget okozhat a mindennapjaidban. Elengedhetetlen, hogy meg tudd fogalmazni személyiséged meghatározó jellemzőit. Fontos, hogy tisztába kerülj lelki működéseddel, kiismerd magad annyira, hogy tudd, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre. Képessé kell válnod rá, hogy vállald és megéld az érzéseidet, megfejtsd azok üzenetét, és mindezekre odaillő választ adj.  more “Ha önismereti munkába kezdtél, ezek a gondolatok segítenek a fejlődésben”

Ha hosszú távú párkapcsolatra vágysz, ezeket a mondatokat érdemes elkerülnöd

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat hosszú távon is működőképes legyen, minden nap dolgozni kell rajta. A közösen eltöltött idő előrehaladtával, egyre többször merülhetnek fel nézeteltérések a szerelmesek között. Egy-egy vita kapcsán, az indulat hevében előfordul, hogy meggondolatlanul kicsúszik a szánkon olyan is, amit nem gondolunk komolyan és a későbbiekben megbánunk. Mielőtt elöntene a düh, és a szánk elszabadulna, érdemes tudatosan átgondolni, hogy mi az, ami bánt minket, milyen érzelem sodort a kiborulás szélére, és mi az, amiben tényleges változást szeretnénk elérni. Ha mindezt felfedeztük önmagunkban, a legjobb, ha még egyszer átgondoljuk, hogyan kommunikáljuk partnerünk felé a változó igényeinket úgy, hogy a kettőnk közötti bizalom megmaradjon, ne okozzunk az önérzetén sérüléseket, és a kapcsolatunkban minőségi előrelépés történjen.  more “Ha hosszú távú párkapcsolatra vágysz, ezeket a mondatokat érdemes elkerülnöd”

Motiváló gondolatok: a buddhizmus tanításai a kapcsolatokról

Szeretek ilyen típusú szövegekbe belefutni. Ilyenkor érzem, hogy rajtam kívül sok más ember is hasnolóan látja a világot vagy éppen jelen esetben az emberi kapcsolatokat. Megerősít a hitemben és segít továbbmenni olykor nehéz élethelyzeteken is. Mert mindig lesznek olyanok, akik nem értenek vagy fájdalmat okoznak, de ebből is ki tudjuk szedni a jót. Kapcsolataink olykor kuszák, és furcsa, nem várt irányokat vesznek, de te csak próbáld mindig a belső hangot megkeresni a konfliktusokban is. Azt figyeld, mit mond a helyzetről? Mit súg neked? Hiszem, hogy a tanítás minden szava jó helyre kerül.  more “Motiváló gondolatok: a buddhizmus tanításai a kapcsolatokról”

9 inspiráló idézet a nyári szünetre, ami segít lazítani

Egyszerűen imádjuk a nyarat, és élvezzük minden percét. Hogy miért? Nyáron valahogy minden megtörténhet, mert erősebbek, életvidámabbak, szabadabbak vagyunk, és másokban is könnyebben meglátjuk a jót. Ilyenkor nemcsak másokra, hanem magunkra is több idő jut, kifelé és befelé egyaránt jobban figyelünk, ezáltal több építő gondolat születik meg bennünk. more “9 inspiráló idézet a nyári szünetre, ami segít lazítani”

Egy megküzdési stratégia, ami nehéz helyzetekben is beválik

Ugyan már több helyen olvastam ezt a kis történetet, azért bízom benne, van akinek még tudok újat mutatni. Kis világunkban mindig van egy mélypont. Bármennyire küzdünk, bármilyen jó célokért is harcolunk, néha bizony beüt a krach. És olyankor könnyen érezhetjük, hogy feladjuk. Hogy belefáradtunk abba, hogy tovább próbálkozzunk. Mert ha megoldunk egy valamit, jön helyette öt másik…Vagy még ha tovább is próbálkoznánk, újra ránk csapódik az ajtó, amin át szeretnénk menni. Ilyenkor azt érezhetjük, hogy nincs tovább. Hogy nem éri meg.   more “Egy megküzdési stratégia, ami nehéz helyzetekben is beválik”

Gondolatébresztő történet a szeretetről – Használd fel

A boldogság választás kérdése, ami elhatározásunkon és döntéseinken múlik. Felnőtté válásunk alapfeltétele, hogy belássuk, csakis önmagunkat tehetjük boldoggá, senki mást nem kérhetünk számon az esetleges boldogtalanságunkért. Amikor erre már képessé válunk, akkor tudunk partnerként és társként résztvenni egy kapcsolatban, és legfőképpen csakis ezen képességünk birtokában tudunk együtt túllépni és közösen túlélni nehéz időszakokat. Mert azokból is jut bőven, és ilyenkor nem mindegy, mit engedünk közel magadhoz. A legtöbb amit önmagadért te is megtehetsz, ha beengeded életedbe a szeretetet, és ezáltal megtalálod magadban a boldogságot.  more “Gondolatébresztő történet a szeretetről – Használd fel”

8 hasznos tanács Meryl Streeptől a boldog és harmonikus életért

Tegnap volt Meryl Streep 70. születésnapja. A színésznő mindig felvállalja önmagát, úgy ahogy van, természetességével, átütő kisugárzásával mentes minden allűrtől, igazi ikon számunkra – főleg Hollywoodban, ahol a túlidealizált tökéletesség dívik. Példamutató, hogy nem fél az időtől és hogy mindig felvállalja a véleményét is, kiáll azért, amiben hisz. A háromszoros Oscar-díjas színésznő szavai talán nekünk is segítenek kicsit átértékelni az életünket, ezért 8 elgondolkodtató idézetet hoztunk most tőle Heti kedvencnek.  more “8 hasznos tanács Meryl Streeptől a boldog és harmonikus életért”

10 inspiráló idézet Pilinszky Jánostól, ami segít befelé figyelni

Van, hogy az embernek éppen csak arra van szüksége, hogy visszavonulót fújjon, és ha csak egy kis időre is, de elvonuljon a világ elől a saját gondolataiba. A befelé figyelésben és önmagunkra hangolódásban segít, ha elővesszük kedvenc verseskötetünket, és hagyjuk, hogy hassank ránk  a mondatok, amik után szükséges megállni egy lélegzetvételnyi időre. more “10 inspiráló idézet Pilinszky Jánostól, ami segít befelé figyelni”

Page 1 of 54
1 2 3 54