9 lelkesítő mondat, amit a partnerednek mondj, ha a kapcsolatotok válságba jutott

Mostanában egyre feszültebb vagy, és a távolság csak nő közted és partnered között, magad sem tudod miért? Lassan már arra sem tudsz visszaemlékezni, mi volt az, ami a másik emberben annyira magával ragadt. Lehet, most szívesebben megnyomnád a kioldógombot és fénysebességgel katapultálnál a kapcsolatodból, de vajon tényleg jó döntést hozol? Hiszen ő ugyanaz az ember, akibe egykor beleszerettél. És ez nem lehet véletlen. Miért gondolod most mégis úgy, akkoriban rossz döntést hoztál? Mielőtt összecsomagolnád a partnered holmijait, mérlegelj, és ha valóban van miért, adj magatoknak egy utolsó esélyt. 

Vannak kapcsolatok, amiket, amelyeket nem érdemes megmenteni, a legtöbb esetben mégis elkerülhető lenne a szakítás, mindössze a partnerek összetartására és némi kompromisszumkészségre lenne szükség.

Elhatároztad magad? Akkor kezdj el dolgozni most a kapcsolatodon. A köztetek lévő feszültséget úgy tudod hatásosan oldani, ha civilizát emer módjára próbálod megbeszélni a problémákat, amelyek kimondatlanul közétek álltak. Ha a békülés mellett döntöttél, de nem találod a társadhoz vezető utat, változtass a kettőtök közötti kommunikáción. 

Mondd el ezt a 9 mondatot minél többször a partnerednek. Meglátod, kapcsolatod azonnal pozitív fordulatot vesz. Érdemes még ma kipróbálnod! 

1. Éppen most, mi az, amiben segíteni tudok neked? 

Már megint összezördültetek, a koreográfia pedig a szokásos. Te beleállsz a konfliktusba és harcolsz az igazadért, míg partnered  inkább visszavonul. Mi reakciót várunk, míg a férfi nyugalmat szeretne, ezért csendben marad, hátha így előbb szabadul, amitől a feszültség és frusztráció egyre csak nő benned. Mondd el neki finoman,  azért feszegeted az ügyet, mert szeretnéd, ha megosztaná a problémáit, ahelyett, hogy kitérne a viták elől. Ez a mondat segít lecsendesedni és megnyílni, ezáltal lehetőséget nyújt arra, hogy kulturált módon beszéljetek a problémáról.

2. Mit tehetnék érted a mai napon, hogy egy kicsit átvállaljak a terheidből, és könnyebb legyen neked? 

Ezzel azt érzékelteted, habár feszültség van köztetek, te mégis szereted és törődsz vele. Bármit is reagál erre a pertnered, ezzel megadod számára a lehetőséget, hogy utat engedjen az érzéseinek, és csökkentse a benne lévő feszültséget.

3. Büszke vagyok rád!

Ismerd el, ha társad valamit jól csinál, és ennek adj is hangot. Méltányold az erőfeszítéseit, ha sikereket ér el, ünnepelj vele együtt. Ezáltal partnered értékesnek érezheti magát, és ez a kapcsolatotokra is jó hatással lesz.

4. Szeretnék a jövőben több erőfesztést tenni a kapcsolatunkért. 

Mindkettőtöknek fontos, hogy a kapcsolatban folyamatosan fejlődjetek, és egyre jobb társakká váljatok egymás számára.

5. Köszönöm! 

Ha valamit érted tettek, mondj érte köszönetet. Ez nemcsak a társadat teszi majd boldoggá, hanem téged is rokonszenvesebbé tesz.

6. Boldog lehet a gyermekünk, hogy ilyen édesapja / édesanyja van. 

Jó szülőnek lenni komoly kihívás. És nincs is nagyobb boldogság, ha partnerünk elismeri és ki is mondja ezt.

7. Bocsáss meg! 

Mivel legtöbben büszkék vagyunk, ez az, amit egy párkapcsolatban mindkét fél elég nehezen tud kimondani. Ha valamit elrontottál, ahelyett, hogy rágódnál rajta, kérj rögtön bocsánatot, így kicsi az esélye, hogy a helyzet elmérgesedjen köztetek.

8. Köszönöm, hogy van valaki az életemben, akit tisztelhetek. 

Tisztelet nélkül nincsen szerelem. Így szól a bölcs mondás. Enélkül egyetlen kapcsolat sem életképes. Tudatában lenni, hogy társad tisztel, növeli az önbecsülésedet, amit életed bármely más területén is kamatoztathatsz. Elvégre a megbecsült ember boldog ember.

9. Szeretlek.

Ha úgy is gondolod, mondd ki bátran! Meglátod csodákra képes.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.