Könyvajánló: Laura Barnett Variációk egy párra

Változás, döntések és a realitás. A bonyodalom, ami mindig mindegyikünk életében jelen van. Hiszen onnantól, hogy azt érzed, rátaláltál az igaz szerelemre, az út még nagyon hosszú lehet. A könyv három perspektívából mutatja meg nekünk egy szerelmes pár életútját. 19 évesen egy fiú és egy lány egymásba botlik. Ott, akkor, születik valami kettejük között. És ezt mindketten tudják. Mégis a három történet cselekménye egészen máshogy alakul. Érzéseiket ugyanis befolyásolják sikereik, kapcsolataik és persze döntéseik, melyek következményeket vonnak maguk után. Minden esetben.

14017820_10209758670899612_962829900_n

Nem hiszek a véletlenekben. Szerintem vannak dolgok, amik elkerülhetetlenek. De azt hiszem, hogy időszerűségük függ a döntéseinktől is. Milyen irányokat vehet az életünk? Befolyásolhatnak-e minket céljaink, álmaink? Vagy karrierünk, makacsságunk, esetleg elképzelt jövőnk, melyek mind nagy hatással lehetnek döntéseinkre. Mert nehezen vesszük észre, hogy már rég nem arra vágyunk, mint amit élünk, mégis benne ragadunk, hisz nem tudunk szabadulni egy régen eltervezett életképtől. Néha félünk, és néha egyszerűbbnek látjuk semerre sem lépni. De ilyenkor mindig felmerül a kérdés, mi lett volna, ha/mi lesz, ha.. A regény ezeket az utakat tárja fel nekünk. Mi lesz, ha Eva érzései ellenére mégsem Jim mellett dönt, mert azt gondolja, így tesz mindenkinek a legjobbat? Mi lesz, ha szerelmük nem elég erős ahhoz, hogy ne üsse fel a fejét kapcsolatukban a féltékenység? És mi történik akkor, ha korábbi cselekedetünk már megpecsételte jövőnket? Mi van, ha évekig minden adandó alkalommal félnek attól, hogy megtegyék azt az egy lépést? Vagy egyszerűen csak nincs erejük tovább küzdeni? Bárhogy is döntsenek, az idő ígyis-úgyis pereg.

variaciok egy parra

Izgalmas, érdekes, elgondolkodtató, hisz általa mindenkiben felmerül a kérdés a saját élete kapcsán is. Mi van, ha..? Mi az, ami tényleg befolyásolhatja, eltolhatja az orrunk előtt lévő boldogságot? És ha végül mellette döntünk, ki is tudunk tartani? Szerinted befolyásolják a külső körülmények életünket, vagy mi magunk vagyunk az irányadók döntéseinkkel? Van egyáltalán olyan, hogy eleve elrendeltetett?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.