Kultúrvíkend a Zichy Major udvarán – Indítsuk együtt a nyarat!

Utoljára szerintem a Balatonon voltam kertmoziban, az unokatestvéreimmel. A „Cápa” című film egyik részét néztük meg… Hát ez sem most volt. És azt sem mondanám, hogy a film a Top10-es listámban szerepel. Viszont olyannyira megmaradt ez az emlék a kis takarókkal, a csörgő chipses zacskókkal – minthogy popcorn-t nem lehetett kapni-, a jellegzetes zenével és a „nyár illatával” a levegőben, hogy a film hallatán mindig valami jó érzés fog el. Nyáron, a szabad ég alatt, szerintem ez az egyik legjobb esti program. Úgyhogy a kertmozi ötlete egy személyes kedvencem a Zichy Major udvarán tartandó három napos fesztivál kapcsán. Viszont, hogy ne keltsek csalódást senkiben, előre el kell mondanom, hogy a Húsznegyven Egyesület a „Cápa” helyett az „Eszeveszett Mesék” mellett döntött. Ki érti ezt? De ha valaki részt venne még a levendula ültetésben, a játszótér építésben, a közös ebéden, előadásokon, háztáji kóstolón, netán koncerten, hát kezdjen el szemezgetni a jobbnál jobbnak ígérkező programajánlatok között. Érdemes. És biztos vagyok benne, hogy mindenki talál magának kedvére valót.

Indítsuk együtt a nyarat a Major udvarán!2016. JÚNIUS 10-12. 
ZICHY-MAJOR 2040 BUDAÖRS, CLEMENTIS LÁSZLÓ UTCA 22.
POP – UP KÁVÉZÓ  NYUGÁGYAK   KERTÉSZKEDÉS  ZENE  GYEREKZSIVAJ  POPCORN •  SZÍNPAD

 

CSAPOLT SÖR • KERTMOZI • KÖZÖSSÉGI EBÉD • JÁTSZÓTÉR •  HÁZTÁJI KÓSTOLÓ • MEETING POINT
 

De kikből is áll a Húsznegyven Egyesület?

A Húsznegyven Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület 2014-ben, a budaörsi Kincskereső Óvodában összejött baráti társaságból alakult. Hogy miért? Mert szerettek volna egy olyan közösségi teret létrehozni, ahol a felnőttek jó érzéssel kávézgathatnak, beszélgethetnek, míg a körülöttük lévő sok gyerek szem előtt lehet, jól érezheti magát, és nem kell feszengeni, vagy „szépen viselkedni”. Játszhatnak kedvükre. Szabadon. Azt ötölték ki – mivel Budaörsön nem volt még ilyen -, ők maguk hoznak létre egy kulturális találkozóhelyet. A csapat tagjai között az építészek dominálnak, de fontos részét képezik a többiek is, akik között színészek, filmesek és informatikusok is vannak. Építészeti eseményeikkel próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy minél tudatosabb „városhasználókká” váljunk. Továbbá annak fontosságára, hogy lakóhelyünket minél élhetőbbé és szerethetőbbé varázsoljuk. Több, mint húsz közösségi esemény áll a Húsznegyven Egyesület mögött, például a Budaörsi Építész Szüretek, az Építsünk fénnyel, a Közösségi Pop Up Terasz építés, Séta a Városbejáró Munkafüzettel vagy a Színezd ki Budaörsöt. Több száz iskolás fordult meg náluk építészeti foglalkozásaikon és a kiállítás megnyitók is mindig jó hangulatban telnek. A programok folytatására pedig már a Major udvara is készen áll.

popupterasz

A Fesztivál színtere ugyanis a Zichy Major, mely Budaörs szívében, a Templom tértől mindössze 5 perc sétára található. 2015 őszétől a BUM (Budaörsi Művészek Egyesülete) mellett a Húsznegyven Egyesület is teret kapott az épületben és az udvaron egyaránt, így a hétvégén tartják első, három napos fesztiváljukat: Kultúrvíkend néven. És ahogyan ez már náluk megszokott, a fókusz most is a találkozásokon, a beszélgetéseken,  a gyerekzsivajon, meg persze a jó hangulaton van. Szóval lássuk csak, miért éri meg benézni hozzájuk a hétvégén:

 

A 3 napra szóló 1000 Ft-os támogató jegyet a helyszínen lehet majd megvásárolni.

JÚNIUS 10. PÉNTEK

17.00 – Gyerekworkshop – Építsünk dobozból autót!

18.30 – Gyerek autós mozi

21.30 – Francia Kertmozi – A Bélier család (francia-belga vígáték, 2014.)

 

JÚNIUS 11. SZOMBAT

10.00 – 13.00 – Közös levendulaültetés és játszótér építés újrahasznosított anyagokból

13.00 – Ebédeljünk együtt Budaörs leghosszabb ebédlőasztalánál!

18.00 – Improvizációs játék – az IttÉsMost Társulat vezetésével

20.30 – Yermák (F.G. Lorca) – a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola Színész II. képzésének vizsgaelőadása

22.00 – Krakélerek-utcazenekar – közéleti dalok gitárra és egyéb hangszerekre

 

JÚNIUS 12. VASÁRNAP

9.00 – 13.00 – Háztáji kóstoló – bemutatkozik a Budaörsi Puttony vásárlóközössége

11.00 – Hamupipőke- a KoMod Színház előadása gyerekeknek

21.30 – Víkendzáró Kertmozi – Eszeveszett Mesék (argentín-spanyol abszurd komédia, 2014.)

 

A Húsznegyven Egyesület Facebook oldala ITT érhető el.

logó

Grafika: Pucz DaniHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.