Lányok! Minden lehetséges.

Későn érő típus vagyok, olyasvalaki akinek sosem nő be a feje lágya. A gyermekvállalásra is egészen későn szántam rá magam. Először szerettem volna önmagamat megtaláni, és a saját utamat járni. Persze tizenévesen egészen konkrét elképzeléseim voltak arról, mit szeretnék elérni az életben. A huszas éveimben már el sem tudtam képzelni, hogyan szeretném élni az életem. Talán ezért sem találtam az utamat egészen sokáig. Mindig csak kerestem. Egy újabb országot, egy szebb lakást, jobban jövedelmező munkát, izgalmasabb hobbit, még több kihívást. Amint belekezdtem valamibe, kevéssel utána nem is egy nyomós érvem akadt, miért kell ismét tovább állnom. Nem találtam a helyem. Mostanra viszont ez egészen másként van.

photo-1431986229655-9ca60378f77dA harmincadik születésnapom környékén elérkezettnek éreztem az időt a gyermekvállalásra. Végre újra biztos voltam magamban.  Ez az a kor amikor egy nő számára igazán sürgetővé válik, hogy új életet hozzon a világra. Pontosan egy évre rá megszületett a kisfiam, és ezzel egy időben összeálltak a fejemben az életemre vonatkozó tervek. Belevágtam. Azóta tudom, hogy semmi sem lehetetlen.  Nem szeretek szerepekben létezni, de mégis, mindenáron meg akartam felelni a szuper anyuka és az önmegvalósító, anyagilag és lelkileg is független nő szerepének. És hogy megvalósítható e mindez komplett idegösszeropanás nélkül? Na erre a valóságban kevés példát találni, de némi zsonglőrködéssel ez is lehetséges.

photo-1467647160393-708009aefd5c

Van egy nagy szerencsénk. Manapság úgy élhetünk ahogy csak akarunk.Még soha nem volt annyi lehetősége a nőknek, mint azelőtt. Család, gyerekek, férj, karrier, önmegvalósítás. Túl nagy a választási lehetőségünk. Azáltal, hogy minden lehetséges, vagy hajlamosak vagyunk semmit sem elég komolyan venni, vagy  ide-oda kapunk. Lehetőség szerint mindent szeretnénk, természetesen egyszerre.  Minden csak rajtunk múlik, de mint mindennek, ennek is ára van. Viszont  tudatos munkával és kitartással azt csinálhatjuk, amit mindig is szerettünk volna. És ez igazán boldoggá tesz.

photo-1443916568596-df5a58c445e9

Anyaként azért elég nehéz megőrizni a függetlenségünket. Nem mindig csinálhatjuk azt, amit szeretnénk, és a régi szabadságunk jelentős részét is visszaadjuk. Aztán meg itt van ez a dolog a közös nevezővel. Kompromisszumot kötni márpedig szükséges. Persze  ez egyáltalán nem nagy veszteség. Hogyan gondolhatják azt sok munkahelyen, hogy az anyák rugalmatlanok és nem megbízhatóak?

Anyának lenni és anyagilag függetlennek. Egyszerre fontos mindkettő. Nem beszélve arról, hogy a férfiak nagy része el is várja ezt. És mi is magunktól.  Egészen másként működnek a dolgok, mint anyáink idejében. Magasak az igényeink és az elvárásaink önmagunkkal szemben. És a késztetés is bennünk, hogy mindezeknek maximálisan megfeleljünk. 

ecd5739b95ab77e18fc0ddd83468e1df

Hogy mi a titok? Csak csinálni kell. Következetesen, minden nap. Válaszd ki, mi az amit valójában meg szeretnél valósítani. Tűzd ki a célt, kötelezd el magad mellette, higgy magadban, és tarts ki minden körülmények között. Ennyi az egész.  Így valósítsd meg az álmaidat. 

Az első és legfontosabb, hogy legyen valaki, akivel megoszthatod az örömeid, a terveidet, az életed.

Tervek kellenek, és Akarni kell.  Az akarást tovább akarni, nap nap után, nehéz időkben is. A “de jó lenne ha” jelen esetben nem elég. Tűzz ki mindig konkrét, és elérhető célokat. Pontosan jegyezd le magadnak, mi az, amit el szeretnél érni, meg szeretnél valósítani, és legalább naponta egyszer vess rá egy pillantást. 

Bontsd le a kitűzött feladatot kisebb részfeladatokra, és haladj lépésről lépésre. Meglátod, egy-egy kisebb szakasz megtétele elég húzőerőt biztosít, hogy tervedet sikerre vidd. 

Minden kezdet nehéz, természetes, hogy félsz.  Nem baj, hogy nem látod egybe az egészet. Elég, ha mindig csak a következő lépésre koncentrálsz. Az új út számtalan kockázatot, és nem várt eseményeket rejt magában. Ne hezitálj, tedd meg az első lépést most. A kudarc arra való, hogy levond a konzekvenciát és tanulj belőle, de a tehetetlenség ellehetetleníti az életed.

 Soha nem késő. Lépj ki az álmosítóan unalmas és kevésbé jövedelmező munkahelyedről. Ne mások céljaiért kűzdj, helyette dolgozz inkább a saját álmaid megvalósításán. Az idő így is, úgy is eltelik, csak nem mindegy hogy hogyan. 

Válassz egy példaképet és tanulj tőle.  Ő hogyan csinálta? Minek köszönhette a sikerét?  A számodra értékes ötleteket bátran alkalmazd, és hozz létre valami egészen egyedit.

Ha úgy érzed, elakadtál, és egy helyben toporogsz, válts nézőpontot. Szemléld az egészet újra és újra, mindig más szemszögből. Ha valami nem működik, ne a céljaidon változtass. Tervezd újra a munkafolyamatokat és variálj a stratégián. 

Lépj ki a komfortzónábdól.  Merj kockáztatni, vállald be a rázósabb helyzeteket. Adj bele mindent és idővel legyél Te a legjobb! Az ember sokszor feladja egy ponton, amikor még tovább is bírná. Amíg el nem kezded csinálni, nem is tudod, mennyivel több van benned, mint amennyit elképzeltél. 

Legyél kreatív. Merj más lenni, mint a többiek. A mások által kitaposott úton, a jól bevált sémákkal te nem arathatod le a babérokat. 

Invesztálj magadba. Iratkozz be egy könyvtárba, olvass könyveket, tanulj nyelveket, vegyél részt egy tanfolyamon. És mielőtt kérdeznél, nézz mindennek utána. Az információnak felbecsülhetetlen értéke van.

Keresd mindig a lehetőségeket egy adott helyzetben, még akkor is ha a körülmények nem nem éppen megfelelők.

Urald a gondolataidat! Az egyetlen, aki korlátok közé szoríthat Téged, az csak saját magad. 

Gondolkozz győztesként. Gyorsan és könnyen nem lehet sikereket elérni. Ha van egy álmod, ne mondj le róla. Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Legyél állhatatos. Vidd sikerre, amibe belekezdtél. Koncentrálj magadra és figyelj befelé. Hogy mit gondolnak rólad mások, azzal ne foglalkozz. Gondolj csak bele, ha már irigyeid is vannak, valamit biztosan jól csinálsz.

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.