6+1 ok, hogy magaddal foglalkozni nem önzőség egy kapcsolatban sem!

Bárhogy is nézed, egy kapcsolat mindenképpen függéssel jár, még akkor is, ha meg tudod őrizni benne önmagad. Én azt vallom, hogy egy kapcsolat akkor működik jól, ha megmarad mindenkinek a saját egyénisége, de közben ezek egymásra is találnak, így mindhárom lába a széknek stabilan tud maradni.

De mindig van valami, amit nehezebb megtanulni. Egyeseknek azt, hogy nyissanak ők is a másik felé, hogy merjenek bízni, másoknak pedig azt, hogy ne függjenek. Ezen a kis kapcsolati tengeren hullámzunk, és próbáljuk megtalálni az egyensúlyt, meg a megfelelő mértéket minden területen. Csak nagyon kevesek szerencsések annyira, hogy ez munka nélkül egy kapcsolatban meglegyen. Hogy a harmónia azonnal megtalálja a helyét, hogy mindkét fél és a kapcsolat is egységben legyen. Önállóan, mégis együtt. Függésmentesen.

Az viszont biztos, ahhoz, hogy megtaláld az egyensúlyt, neked is rendben kell lenned. Attól, hogy foglalkozol magaddal egy kapcsolatban, még nem vagy önző! Sőt! A saját lelked, vágyaid, céljaid egyensúlya fogja meghozni a harmóniát a kapcsolatodban is. Így majd nem akarsz függeni, de azért se harcolsz majd folyton, hogy meglegyen a szabadságod. Azáltal, hogy Te rendben vagy, képes leszel biztonságosan kötődni, és olyan ember mellett lenni, akivel maximálisan megértitek és kiegészítitek egymást. Akivel szabadon tudtok szeretni.

Fotó: Chad Madden
  1. Kezdjük az önszeretetnél! Te szereted magad? Úgy, ahogy vagy. Ez az első pont. Ha nem, az a kapcsolatodra is nagyon rossz hatással lesz. Sajnos én már jártam így. Ahogy én láttam magam, kivetítettem magam köré is, és hát ennek nem lett sajnos jó vége. Ha pedig mindkét félnek vannak gondjai önmagával, az egyenesen katasztrófához is vezethet és jól induló dolgokat is könnyen rossz irányba kergethet. Szeresd magad és építkezz.
  2. Ne arra figyelj, hogy folyamatosan megfelelj a partnernek, a családodnak, vagy a körülötted lévőknek, inkább találd meg a saját kis mércéidet és ahhoz próbálj igazodni. Tudd az erősségeidet és gyengéidet, de ne keseredj el tőlük. Ha magadnak megfelelsz, nem lesz többet olyan érzésed, hogy nem vagy elég jó valamiben. Ez az érzés ugyanis felőröl, ráadásul a kisugárzásodra és így a körülötted lévőkre is hatással van. Ha te nem vagy elég magadnak, másnak se leszel az. De ahogy ezt a hozzáállást meg tudod fordítani, mindenki más is meg fog fordulni körülötted. Mosolyogj sokat és hozd ki magadból a legtöbbet!
  3. Fontos, hogy a saját életedet tudd élni és ne a partnerét, hiszen az erős függést indít el. Ha mindig azt csinálod, amit ő, úgy élsz, ahogy ő, akkor egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy te magad elvesztél ebben a történetben. Ezért is kell ismerned nagyon jól magad, hiszen mástól nem tudhatod meg, milyen életet szeretnél élni. Ezt csak és kizárólag te tudod magadnak kialakítani!
  4. Attól, hogy magadat fejleszted, kevesebb lesz a konfliktus is köztetek, ami meg lesz, azt könnyebben tudjátok megoldani. Amikor mindkét fél fejleszti önmagát, a vitákon is könnyebb tovább lendülni, hiszen nem az ego játszik már ilyenkor főszerepet. A magaddal való munka és megoldások keresése arra biztat, hogy pároddal is megoldásokat keress.
  5. Az önismeret, a kettőtök közti kommunikációt is javítja. Gondolj bele. Ha tudod, milyen vagy, mit szeretnél, a párodnak is sokkal könnyebben beszélsz róla. Sok esetben az emberek azért is menekülnek a konfliktusok elől, mert önmaguknak sem tudják rendesen megfogalmazni, mi is igazából a bajuk.
  6. Azáltal, hogy foglalkozol magaddal, hatalmas előnyt szerezhettek párkapcsolati szinten is, hiszen a jövőben meg fogtok tudni beszélni mindent. Nem kell már félni a konfliktusoktól, ki lehet mondani mindent és meg lehet oldani a problémákat. Kevés olyan dolog van, amin a kommunikáció párkapcsolati szinten nem segíthet.

+1 Ha foglalkozol magaddal és te magadnak is meg tudod adni, amire vágysz, nem folyamatos elvárásokat fogsz támasztani a másik felé, hanem egyszerűen csak örülsz annak, hogy melletted van. A túl sok elvárás sok esetben illúziókhoz vezet és általuk elveszíthetsz akár értékes dolgokat is. A jót figyeld és azt, amid neked és a másiknak van, ne azt, ami nincs. Ha Te rendben vagy, a másikra is más szemmel fogsz tudni nézni! Meg fogsz lepődni, mennyire más így minden!Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.