8 hasznos tanács Meryl Streeptől a boldog és harmonikus életért

Tegnap volt Meryl Streep 70. születésnapja. A színésznő mindig felvállalja önmagát, úgy ahogy van, természetességével, átütő kisugárzásával mentes minden allűrtől, igazi ikon számunkra – főleg Hollywoodban, ahol a túlidealizált tökéletesség dívik. Példamutató, hogy nem fél az időtől és hogy mindig felvállalja a véleményét is, kiáll azért, amiben hisz. A háromszoros Oscar-díjas színésznő szavai talán nekünk is segítenek kicsit átértékelni az életünket, ezért 8 elgondolkodtató idézetet hoztunk most tőle Heti kedvencnek. 

Bármi a célod, elérheted, ha dolgozol érte

“Anyám volt a mentorom. Azt mondta, bármit megtehetsz, ha igazán elhatározod magad! Ha lusta vagy, akkor elbuksz. De ha tényleg elhatározod és megküzdesz érte, akkor bármit elérhetsz..”

Az intelligencia igenis vonzóvá tesz

Az intelligencia nagyon vonzó egy nőben… egy bizonyos pontig. Mindannyian jól tudjuk, mikor jön el az a pont. De akárki akármit mond, akkor is együttesen a szexepil és az ész teszi valóban érdekessé a nőket!”

Ahol gyenge vagy, ott leszel erős

„Tudod mitől leszel erős? A dühöngő bizonytalanságtól. A gyengeségedből meríted a legtöbb erőt.

Az empátia fontos, soha ne veszítsük el

“Az emberi lények nagy ajándéka az, ha birtokolják az empátia erejét. Mindannyian érzékelünk titokzatos kapcsolatot egymással.”

A boldogság kulcsa a természetes egyszerűségben rejlik

“Az egyszerű dolgok tesznek igazán boldoggá: a szeretet (…), az étel. Minden más – hatalom, befolyás, erő – csak arra jók, hogy elnyomják a valóban fontos dolgokat. Ameddig van mit enned és van hol aludnod, amíg megvannak az alapok, addig a boldogságot már nem olyan nehéz megtalálni.”

Ne a tökéletességre, a boldogságra törekedj

„22 évvel ezelőtt, az első gyerekem születése után rajtam maradt hét kiló. Nem hiszem, hogy valaha lemegy rólam. Ha most azt kérnéd, hogy álljak föl és forduljak meg a közönség előtt, lehet, hogy érdekelne. De… igazából… egyáltalán nem érdekel. Így nézek ki. És boldog vagyok.

A csend minden, minden a csend

A hallgatás minden. A hallgatásról szól az egész. Én így gondolom. És ez alatt azt értem, hogy mielőtt dolgozol, miután dolgozol, miközben dolgozol, a gyerekeiddel, a férjeddel, a barátaiddal, az anyáddal, az apáddal… így tanulhatsz meg mindent.

Felelős vagy a saját tetteidért

Minden, amit mondunk, jelentőséggel bír. Minden, amit ezen a világon teszünk, számít. Hatással van a jövő generációira. Hatással van a korszellemre.”

Fotó: Wikipédia


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.