Nagy márciusi lelki fitness

Március első hete most is, mint minden évben elég döcögősen indult. A tél végére teljesen kifogytam a szuflából, és bizony kellett jó néhány nap ahhoz, hogy újra lendületbe hozzam magam, és a lehető legszerencsésebb módon tudjam hasznosítani  a tavasz hozta kreatív, kirobbanó energiákat. Összegyűjtöttem néhány egyszerű és hatékony módszert, ami a segítségedre lesz abban, hogy mihamarabb vissza tudd pótolni a télen elvesztegetett energiákat.

Így töltődj márciusban:

 1. Nincs más dolgod, csak próbálj meg a természet rendje szerint élni. Újulj meg Te is a hosszú, viszonylag eseménytelen tél után. Engedd el azt, ami már régen nem a boldogulásodat szolgálja, és változtass azon, amivel már nem vagy elégedett az életben.
 2. Tegyél rendet magad körül. Végezz tavaszi nagytakarítást. Válj meg a régi kacatoktól, és adj helyet az újnak. Ne tarts otthonodban porfogót, ha nehezen tudsz valamitől megválni, akkor első lépésként pakold el a fiókod mélyére.
 3. Lapozd fel a 2015-ös naplódat, és nézz utána mi az amit eddig még nem sikerült megvalósítanod az előző éved terveiből. Ne feledd, március az új kezdet hónapja, szóval ne halogasd tovább, vágj bele most. Abban az esetben, ha sikerült téli terveidet megvalósítani, tűzz ki új célokat és munkálkodj rajtuk minden nap egy keveset. Hidd el, a siker garantált!
 4. Iktasd be mindennapjaidba a reggeli sétákat. Igen, tudom, hogy elfoglalt vagy, hogy a nap huszonnégy órájában rohansz, és azt sem tudod merre áll a fejed. Most azonban mégis arra kérlek, tedd félre a  kifogásokat, és szállj le egy megállóval előbb, majd innen sétálj be a munkahelyedre. Közben próbáld meg élvezni a tavasz illatát és színeit. Ugye nem is olyan rossz?
 5. Rúgd le a cipődet! Fizess be egy talpmasszázsra, vagy látogass el a Tabajdi Mezítlábas Parkba, ahol 21 féle járófelületet próbálhatsz ki úgy, hogy lábad mellett mindvégig kicsi patak csörgedez, amiben kedvedre tapicskolhatsz is. Nem mellékesen a park ingyenes, gyermek- és kutyabarát, ja és a nap 24 órájában várja a látogatókat.
 6. Kirándulj nagyokat! Hívd meg barátaidat egy tavaszi piknikre, és lepd meg őket azzal, hogy  te magad készíted  az ő szendvicseiket. Töltsd meg lélekkel a délutánt. Ugye milyen jó önzetlenül adni és örömet szerezni?
 7. Menj ki a zöldbe, és ülj le egy padra. Igen, csak úgy, olyan franciásan, mindenféle ok nélkül. Várj, türelem! Ne pattanj fel öt perc után. Adj magadnak fél órát. Lélegezz mélyeket, figyelj a megérzéseidre, a belső hangodra. Ugye érzed, ahogy egy pillanatra helyreáll a rend,  hogy nincs benned semmiféle kérdés, most hirtelen minden egyértelmű lett. Rendben, akkor mehetsz is tovább.
 8. Kezdd a reggeleket hideg- meleg vizes váltózuhannyal. Ennyit könnyűszerrel megtehetsz magadért, és hidd el, a bőröd kétségkívül hálás lesz érte.
 9. Hidratálj! Fogyassz kevesebb koffeint és igyál több vizet.
 10. Figyelj az étkezésedre! Hetente legalább egyszer vásárolj a piacon! Válogass a friss idényzöldségekből és gyümölcsökből. Fogyassz belőlük annyit, amennyit csak szeretnél. Turbózd fel a C-vitamin raktáradat! Csökkentsd viszont az állati fehérjék és az erős fűszerek fogyasztását. Amennyiben még nem tetted volna meg, mondj búcsút a fehérlisztnek és használj helyette tönkölyt.
 11. Napfürdőzz! Élvezd a tavasz első napsugarait, és támogasd meg vele a télen egyébként is megcsappant D-vitamin szintedet.
 12. Ne sajnáld magadtól az időt a regenerálódásra! Aludj eleget! Azért gondolok itt a napi minimum nyolc órára…Ó de jó is volna! Volna, volna, volna…
 13. Hintázz! Felszabadítja a lelket és szellemet, és oldja a feszültséget.Tudtad, hogy fél óra hintázással elégetsz legalább 100 kalóriát? Rendben, ha tényleg cikinek érzed, válassz helyette hintaágyat, vagy függőszéket.
 14. Ülj ki egy kedves kis  kávézó teraszára kedvenc magazinoddal együtt, és próbálj meg picit lazítani. Most tényleg  ne foglalkozz semmivel, csak olvasgass. Olvasgass és ragyogj! Azért olykor ne felejts el kikukkantani a magazinod mögül, hiszen sosem tudhatod kinek a két szeme szegeződik rád.
 15. A következőkről  pedig semmilyen körülmények között  meg ne feledkezz: Gondolkodj pozitívan, nevess sokat, és sportolj rendszeresen!

Fotó: Németh BarbaraHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.