A nem cselekvés cselekvése

Vannak időszakok az életben, amikor csak lebegsz. A régi már nem a tiéd, de az újat sem érzed magadénak. A változás közepén csücsülsz. Nincs múlt, de jövő sincs, így azt sem tudod, mibe kezdj bele. Néha azzal teszed a legtöbbet, ha nem avatkozol bele abba, ami éppen körülötted zajlik. A nem cselekvés cselekvése. Kapcsold ki az agyad és kizárólag a jelenre és annak megélésére koncentrálj. Fordítsd ezt az időszakot önmagadra. Hiszen úgyis magaddal kell a legjobb kapcsolatot ápolni. Ha magaddal nem vagy jóban, jöhet a változás, jöhet bármi új dolog, nem fogod tudni befogadni, mert nem leszel önazonos.

Tudom, könnyű ezt mondani. Hogyan csináld? Mindig a kezdő lépés a legnehezebb, de tényleg nem kell más hozzá, mint egy csipetnyi tudatosság és aztán az egyik jó dolog hozza majd a másikat. Összeszedtem Neked pár tippet, ami segíthet. Így amikor eljön a Te időd és rádöbbensz, hogy megtaláltad a túlpartot, úgy fogsz vissza nézni erre az időszakra, hogy életed egyik legtermékenyebb szakasza volt. Hiszen gondolj csak bele, mennyi mindent tehetsz így önmagadért!

1) Ülj le egy papír elé, gondold át és írd össze, mik azok a dolgok, amik igazán örömet okoznak. Pici dolgokra gondolj. Mondjuk engem kifejezetten boldoggá tesz egy óra a kedvenc Norah Jones albumommal, egy illatos gyertyával és egy könyvvel. Harmónia. Lelki béke. Nyugalom. Imádom. Valósítsd meg, amiket összeírtál!

2) Rajzolj, fess, alkoss. A művészet az egyik legjobb kifejező eszköz. Jót tesz a lelkednek, közben az eredmény is értékes lesz és örömmel tölt el.

alkotni_rajz

3) Meditálj, kapcsolj ki. Tegyél be relaxációs zenét, vagy csak menj el egy hangtálazásra. A komolyzene is nagyon jó hatással van az emberre.

4) Mozogj, fuss, ahogy teljes erődből tudsz. Próbáld ki a jógát is. A testnek és a léleknek egyaránt felüdülés.

 

+TIPP: Ha nehezen veszed rá magad az edzésre, tölts le a telefonodra egy alkalmazást, ami segít abban, hogy motivált legyél. Próbáld ki a Yoga Time vagy az Endomondo applikációkat.  

 

5) Kukkants be a kedvenc kávézódba, vegyél egy nagy latte-t és ülj be az ablak mellé. Csak figyeld az embereket. Ugye milyen sokfélék? Mi az, amit tanulhatsz tőlük? Mi tetszik bennük? Milyen pozitívumokat látsz bennük? Gyakorold az elfogadást.

6) Tűzz ki magadnak feladatokat, melyeket rövid távon el tudsz érni. Például: „ráveszem magam és rendet rakok a ruhásszekrényemben”. Hidd el, sokkal jobban fogod magad érezni utána.

rend a szekrenyben

7) Gondold át, mi az, amit már nagyon régóta meg akarsz csinálni, de soha nem kezdesz bele. Legyen ez fotós tanfolyam, vagy egy rajztanfolyam vagy bármi, ami régóta érdekel. Most vágj bele!

8) Rakj rendet otthon. Segít lecsendesíteni a gondolataidat és még jól is érzed magad tőle, hiszen gyönyörű rend és tisztaság lesz a lakásodban. A belső harmóniád így meg lesz támogatva kívülről is.

És nem utolsó sorban: adj, adj, adj. Ha szereted magad, nagyon sok energiád lesz, amit mások is észre fognak venni. Mindenkinek jut belőle és óriási örömet tudsz szerezni ezzel a környezetednek is.

 

Fotó: Pinterest, Pinterest, PinterestHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.