9 inspiráló idézet a nyári szünetre, ami segít lazítani

Egyszerűen imádjuk a nyarat, és élvezzük minden percét. Hogy miért? Nyáron valahogy minden megtörténhet, mert erősebbek, életvidámabbak, szabadabbak vagyunk, és másokban is könnyebben meglátjuk a jót. Ilyenkor nemcsak másokra, hanem magunkra is több idő jut, kifelé és befelé egyaránt jobban figyelünk, ezáltal több építő gondolat születik meg bennünk. 

Most összegyűjtöttünk Neked 9 inspiráló idézetet, amely segít ellazulni, tisztességes távolságot tartani a hétköznapoktól, és rendezni a gondolataidat.

“A nyár számomra tömény esszenciáját jelentette mindannak, amit a múltban szerettem, és ami hiányzott belőle.” (Banana Yoshimoto)

„Ábrándozzatok még egy kicsit. Ábrándozzatok mindenáron, eszeveszetten, csak ez ér valamit, mert később semmi sem lesz ehhez fogható. Később is csak ezt keressük, ezt akarjuk érezni, mindvégig ez hiányzik nekünk. Az a rettentő, platóni, szenvedélyes életszeretet, akár az élet ellenében is.” (Ollia Savicevic Ivanevic)

“A meleg idő kitölt minden repedést, akár a narancsvirágméz.” (Katlin Kaldmaa)

“Bizonyos eseményekről egyszer csak kiderülhet, hogy átjáróként működnek az ember életében, egyik életszakaszból a másikba. És nem csak azokra a lépésekre gondolok itt, amelyeket az ember szándékosan tesz, mint mikor mondjuk elköltözik otthonról, elvállal egy új állást, vagy egy nyári délután hozzámegy ahhoz, akit szeret. Hanem a váratlan eseményekre is; egy telefonra az éjszaka közepén, balesetekre, rizikós döntésekre, melyek nem jönnek be.”  (Josie Silver)

“A fájdalom néha olyan, mint egy vihar, ami a semmiből bukkan fel. A legtisztább nyári reggel is végződhet égszakadással.”(Benjamin  Alire Sáenz)

“Az élet gyönyörű. Nézd csak meg egyszer a napfelkeltét a rét illatozó virágai között pihenve, vagy csodáld meg a nyárvégi csillaghullást! Olvass el néhány igazán izgalmas könyvet, és merülj el a gyermekek önfeledt mosolyában. Ússz egy jót egy tiszta vizű hegyi tóban, és fuss az őszi ruhába öltözött, színes levelű fák között! Lásd meg az emberekben a jót, és a te létezésed is jobbá válik!” (A. O. Esther)

“Minden gyermeknek megvan a maga nyara, de minden nyár más gyermeket hagy maga után.” (Jennie Melamed)

“Nyár. A legszebb fejlődés kora, a tökéletesedés, a mindennemű hanyatlást megelőző szépség időszaka: az élet dele.”             (Cecilia Ahern)

“Gyerekkorában az ember minden évben más személyiség lesz. Ez általában ősszel következik be, iskolakezdéskor, amikor elfoglalja a helyét a következő osztályban, és maga mögött hagyja a nyári vakáció zűrzavarát és letargiáját. Akkor a legszembetűnőbb a változás. Később már összemosódnak a hónapok és az évek, de a változások attól még folytatódnak. A múlt hosszú ideig könnyen és látszólag automatikusan hullik le az emberről, örökre. A jelenetei nem is annyira eltűnnek, mint lényegtelenné válnak. És aztán jön egy hirtelen kanyar, és ami már rég elmúlt és lezárult, újra a felszínre tör, figyelmet követel, kezdeni kell vele valamit, bár nyilvánvaló, hogy a világon semmit nem lehet már kezdeni vele.” (Alice Ann Munro)Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.