Olvasósarok: a személyes búvóhely

Nehéz napod volt. Örülsz, hogy végre hazaértél. Az utolsó erőddel átkűzdötted magad a városon, és valljuk be, igencsak  lestrapáltnak érzed magad. Energiáidat teljesen leszívta a külvilág, ezért még csak kilátásba sem helyezed annak az esélyét, hogy kimozdulj otthonról . Ugyanakkor éppen időszerű lenne erőtartalékaidat picit felturbózni. Különben is, miért kéne bárhová kimozdulnod ahhoz, hogy gatyába rázd magad és rendbe szedd a gondolataidat?

Ugye Neked is ismerős az érzés? Ilyen esetre szuper megoldás, ha kialakítasz magadnak egy saját kis olvasókuckót, amely személyes  búvóhelyként szolgál, és ahová egy pörgős nap után esténként bevackolhatod magad. 

Íme néhány ötlet amelyek segítségével  biztos, hogy kis kuckód otthonod egyik  legjobban kihasznált tere lesz. Amire szükséged van egy meghitt olvasókuckó kialakításához:

  1. Amennyiben teheted, válaszd közvetlenül az ablak melleti sarkot, hadd jöjjön be annyi nappali fény,  amennyi csak lehetséges.
  2. A környező falakat átfestheted valami  lágy, megnyugtató színre. Abban az esetben, ha nincs kedved a festéssel  bajlódni, választhatsz akár fotótapétát is.
  3. Ülőalkalmatosságnak feltétlenül egy óriási, széles karosszéket, vagy díványt válassz. Természetesen lábtartóval.  Hidd el, nem fogod megbánni, a lábtartóra kétségtelenül szükséged lesz.
  4. Szerezz be néhány kispárnát, ezzel még otthonosabbá teheted az egyébként is  meghitt  karosszékedet.
  5. Szerezz be egy könyvesállványt, vagy egy kis asztalkát. Azért arra figyelj, hogy kellőképpen stabil legyen, hogy bármikor könnyű szívvel rápakolhasd az olvasáshoz elengedhetetlen forró italt és nasit. Ja, és nem mellesleg a könyv is erre fog kerülni, ezt mindenképpen kalkuláld bele.
  6. Tetszés szerint felszerelhetsz a falra egy-két könyvespolcot. Állíts rá bátran illatgyertyát és egyet a kedvenc képeid közül.
  7. Válassz egy stílusos állólámpát.
  8. Egy szép zöld szobanövény is kerülhet az ablak mellé.
  9. Kiegészítésként feltétlenül szükséged van valami jópofa feliratos bögrére és kedvenc pokrócodra  ami csak a tiéd, így bármikor bebugyolálhatod vele magad.

9+1. Ne feledd, a kevesebb több! Ehhez az alapelvhez mindenképpen ragaszkodj.

Fotó: PinterestHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.