5 önbizalom növelő tipp

Mivel emberek vagyunk, nincs olyan, hogy tökéletes. Mindenkinek megvannak az erősségei, de a gyengeségei is és egyáltalán nem szégyen, ha valamiben nem érzed magad teljesen magabiztosnak. Az, hogy ezt már felismerted, fél siker. És most jöhet a másik fele. 

Ha gyerekként nem szerezted meg azt a magabiztosságot, amit szeretnél, felnőttként tudatosan munkálkodva is elérheted ezt. Csak arra kell figyelned, hogy a felépített önbizalom ne a külvilágnak szóló lufi legyen, hanem belülről indulj és innen építkezz. Mi az, ami ebben segíthet Neked?

1) Bízz magadban

Az első és legfontosabb, hogy belül legyél rendbe. Térképezd fel önmagad! Tudd, mik a gyengeségeid, mik az erősségeid és próbálj meg erre építeni. De hidd el, bármit elérhetsz, ha munkát teszel bele. Meg tudod csinálni! Minden csak idő kérdése!

 

2) Fontos, hogy száműzd a negatív gondolatokat

A pesszimizmus a siker és az önbizalom ősellensége. Ne gondold, hogy  a negatív gondolatok száműzése azt jelenti, hogy nem lehet rossz kedved. Lehet. Akár rossz napod is. Csak arra figyelj, hogy a pozitív, erőt adó gondolatokat mantrázd magadban!

“Ha meg tudod álmodni, meg is tudod tenni!” 

/Walt Disney/

3) Legyél felkészült! Ismételj..

Nagy szó, ha már szereted magad, ráadásul bízol is abban, hogy elérheted, amit szeretnél, de ebbe még munkát is kell tenni. Ha megmérettetés előtt állsz, érdemes sok energiát fektetni a felkészülésbe, hogy a magabiztos érzés mellé biztos tudás is társuljon. Így saját magadat biztosítod be! És ugye nem véletlenül mondják, hogy „Ismétlés a tudás anyja!”

 

4) Tudd, hogy könnyen belebukhatsz

Az élet sokszor úgy tanít, hogy újra és újra megkapod ugyanazt a feladatot, egészen addig, amíg nem tudod megoldani. Van hogy csak párszor, de van hogy ezerszer kell éppen nekifutni valaminek. Ez ne okozzon gondot. A bukás után az ember kétszer akkora erővel és lendülettel áll fel, hogy véghez vigye, amit szeretne!

5) Figyelj és hallgass másokra is

Szerintem a magabiztos emberek nem attól magabiztosak, hogy mindenkinek hangosan és határozottan megpróbálják lenyomni a torkán a saját gondolatukat. A magabiztos ember figyel és megfigyel. A körülötted lévőktől ugyanis mindig sokat lehet tanulni.

 

+1 Határozz meg kisebb célokat, melyeket könnyebben elérsz! Az érzés, hogy sikerült, szintén magabiztossá tesz! Ja és soha ne felejtsd el megjutalmazni magad! Jöhet a rizstejes latte…

Fotó: Alex Sheldon


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.