6 dolog, amit önmagadért tehetsz idén ősszel

Bár az ősz az elmúlást jelképezi, nekem valahogy mégis az egyik kedvenc évszakom lett. Ilyenkor mindig elérkezettnek érzem az időt arra, hogy a nyári nyüzsgés után rendet teremtsek. Kívül és belül is harmóniába hozom magam.Mivel ez most már jó pár éve így megy, idén ősszel is vannak dolgok, amiket mindenképpen megteszek. Magamért. Azért, hogy harmóniába kerüljek, és hogy nyugalommal, feltöltődve várjam a telet.

Rend a lelke mindennek

A rendrakást sokszor kívül kezdem, mert ha kitakarítok és otthon, magam körül harmóniát teremtek, az segít abban is, hogy a lelkemben is rend legyen. A világ zűrzavara rám is hatással van és ez fordítva is igaz. Mivel imádom a gyertyákat, ilyenkor elindulok beszerezni pár illatos darabot, hogy esténként tökéletes hangulatot varázsolhassak otthon. Na meg persze jöhetnek a fényfüzérek.

Me time

Ősszel mindig időt szánok arra, hogy egyedül legyek. Hogy helyére rakjam, mi jó és mi nem jó nekem. Hogy átgondoljam az idei évem, mi változott és mi nem, mi az amiben sikerült fejlődnöm és mi az, amivel még mindig ugyanazokat a köröket futom. Megnézem, milyen céljaim voltak tavaly, miket sikerült megvalósítani és miket nem. Mire van még erőm és időm év végéig. Tökéletes lehet erre egy hangulatos kávézó vagy egy este, amikor egyedül vagy otthon. Kicsit csendesedj el!

Fotó: Alisa Anton

Figyelj az étkezésedre

Könnyíts egy kicsit a szervezeteden. Mivel én glutén- és laktózmentesen étkezem, ezért ezeket alapvetően is száműzöm az étrendemből, de ilyenkor még jobban figyelek a cukorra, kevesebb kávét iszom és helyette finom teákat szerzek be. Akár érdemes lehet beiktatni egy méregtelenítő kúrát is.

Gardróbfrissítés felsőfokon

Nincs túl sok ruhám, mert próbálok arra figyelni, hogy a kevesebb néha több. Inkább veszek egy-két olyan darabot, amiről tudom, hogy minőségi, minthogy bevásároljak a nagy leárazásokban minden olyat, amit aztán soha többet nem veszek majd fel. Ősszel mindig átnézem a ruhatáram és kiszelektálom azokat, melyek az utóbbi 2 évben nem voltak rajtam. Valószínűleg nem is lesznek.

Fotó: Chris Lawton

Irány a természet

Nincs szebb annál, mint amikor már színesek a levelek és gesztenyéket lehet gyűjteni mindenhol. A természet feltölt ősszel is. A hétvégéken érdemes egy  kirándulást vagy sétát beiktatni, mert ha jön a hideg, lehet egyáltalán nem lesz kedved kimozdulni semerre.

Tökfaragás ON

A lányokkal most már hagyománnyá vált, hogy tökfaragó bulit szervezzünk minden októberben. Ilyenkor töklámpásokat készítünk, beszélgetünk, együtt vagyunk, filmet nézünk és kicsit kikapcsolódunk. Ha nem is a barátokat, legalább a családot hívd össze, hogy együtt lehessetek!

Fotó: CalaHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.