Öt gondolat, ami segíthet elindulni az úton önmagad megismerése felé

Csak bámulok ki az ablakon a szokásos kávém mellett. Napok óta nem szántam időt magamra, mert mindig akadt valami sokkal fontosabb. De miért is engedem, hogy bedaráljanak a hétköznapok? Foglalkoztat a kérdés, hogyan is tudom helyesen szeretni önmagam? Mikor fordítok elég időt magamra? Hol van az arany középút, a ma futótűzként terjedő önimádat, nárcizmus és a negatív énkép között? Amikor belenézek a tükörbe, azt szeretném érezni, hogy szeretem magam, hogy büszke vagyok arra, amit ott látok. Tapasztalatból tudom, hogy ez adja a legnagyobb biztonságot. Minden helyzetben. Legyen időd magadra. Foglalkozz a lelkeddel, a testeddel, hiszen ettől leszel harmóniában. A harmónia és önmagad szeretete pedig óriási kisugárzást kölcsönöz. Teremts egyensúlyt és időről-időre dolgozz azon, hogy ezt meg is tudd tartani. Soha ne feledd, a tanulás kulcsa az alázat. Ha valamit elértél, ne hidd azt, hogy mindent tudsz. Mindig jön majd valaki, aki taníthat valami újat neked. Erre mindig legyél nyitott.

Öt gondolat, ami segíthet elindulni az úton önmagad megismerése felé:

  • Azt hiszem az első lépés az őszinteség. Tudj szembe nézni azzal, aki vagy. A lépéseiddel, a döntéseiddel, a hibáiddal, a múltaddal. Ha magaddal nem vagy őszinte, az olyan, mint egy dominó sor. Gondolj csak bele, pillanatok alatt képes összeomlani!
  • Ezután jön a megbocsájtás. El kell engedni, ha hibáztál. Hiszem azt, hogy nincs rossz döntés. Éppen akkor, az akkori tudásod szerint így láttad jónak. Ennél a pontnál azonban azt is meg kell említeni, ha hibáztál, és ezt fel is ismerted, ne félj cselekedni. Ha pedig nem lehet már változtatni rajta, bocsáss meg önmagadnak. Biztosan azért kaptad a feladatot, hogy legközelebb máshogy csináld. Csak vedd észre és tanulj belőle.
  • Fogadd el a személyiséged, úgy, ahogy van. Hogy is volt a cikk? „Ép testben, ép lélek” (ITT). Barátkozz meg mindennel, ami Te vagy. Szóval legyen ez jó, vagy rossz tulajdonság. Legyen ez külsőség, vagy valami olyan tulajdonságod, ami idegesít saját magadban. Ha tudod, milyen vagy, nem érhet meglepetés, ha valaki épp a fejedhez vágja egy rossz pillanatban. Hisz már tudod, hogy azon dolgoznod kell. Olyan páncélt szerzel ezáltal, ami mélyről gyökerezik és nem csak a felszínen létezik. Ez az igazi belső erő.
  • Kezdj el bízni magadban. Érdemes számba venni, milyen céljaid vannak. Merre tartasz? Hova szeretnél eljutni? Kezdd egészen apró dolgokkal! Ha azokat sikerül megvalósítanod, talán Te is elhiszed végre, hogy bármire képes vagy, csak akarni kell. Ne másoknak akarj megfelelni. Te tudd, mire vágysz, milyen akarsz lenni és azt valósítsd meg. Egy csöppnyi tudatosság soha nem árt.
  • Ha valami nem megy, ugorj neki újra és újra. Ha félsz valamitől, úgy fogod tudni legyőzni, ha belemész a helyzetbe. Ne akarj elkerülni egész életedben szituációkat és helyzeteket csak azért, mert nem érzed magad komfortosan bennük. Mindenkinek van olyan, ami félelemmel vagy szorongással tölti el és mindig lesz újabb és újabb. Indulj el az úton. Meglátod, ha ismét belemész a szituációkba, egy idő után már nem is érted, mitől féltél az elején. Nem is kell mondanom, mekkora önbizalmat ad ez.

 

+1 Dicsérd meg magad! Ismerd el, ha jól csináltál valamit és jutalmazd is meg magad érte.

Persze nincs pontos recept, de valahol mindent el kell kezdeni. Szerintem ezeknél a pontoknál érdemes.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.