Egy apró gyakorlat, aminek óriási hatása van

Az életünk tele van olyan helyzetekkel, amelyek félelmet keltenek bennünk. Például egy vizsga előtt vagy egy új munkahelyen, amikor azon aggódunk, hogy mi történik, ha nem sikerül, és vajon elég jók leszünk-e. Az ilyen gondolatok hatással vannak a testünkre és az elménkre is, és ez feszültséget, nyugtalanságot és álmatlanságot is okozhat. 

Az elménk minden pillanatban új gondolatokat készít, még akkor is, ha éppen nem szeretnénk semmire gondolni. “Gondolkodó gépünk” minden nap teljes lendületben van, anélkül, hogy tudatosan felismernénk. De mi van akkor, ha a gondolataink önmagunk ellen fordulnak? És az agyunk olyan gondolatokat állít elő, amik ártalmasak, lehúznak, stresszt, haragot, bánatot vagy csalódást okoznak nekünk. És végül egy “gondolat-körhintába”  kerülünk, amelyben a negatív gondolatok eluralkodnak felettünk. Ez szükségtelenül megnehezíti az életet.

A jó dolog az egészben az, hogy gondolatainkat befolyásolhatjuk az akaratunkkal. Például most azonnal rágondolhatsz egy zsiráfra, ami zöld leveleket rágcsál. Ez megy, ugye? Ugyanígy van ez a jó gondolatokkal is. Amikor nagyon stresszes vagy, gondolj valami szépre, ami félelem és szorongás helyett szeretetet, örömöt és boldogságot teremt benned. Például az első csókra, egy kedves bókra vagy valamire, ami mélyen megérintett. Ha elég hosszú ideig tudsz együtt lenni ezzel a kellemes gondolattal, a jó érzés visszajön, és ugyan nem tart örökké, de az adott pillanatban segít, hogy jobban érezd magad. 

Keress olyan helyzeteket, ahol jól érezted magad, ahol nevettél, ahol érezted, hogy szeretnek. Legalább naponta egyszer reggelente gondolj valami ilyesmire, így pozitív érzésekkel indíthatod a napot. Az ember azzá válik, amire egész nap gondol. És ha nem is lehetséges mindig pozitívan gondolkodunk, megvan a választásunk: Vagy megengedjük, hogy a “gondolatgépünk” lehúzzon minket vagy időről időre megszakítjuk a negatív gondolatainkat, és olyan pillanatokat hozzunk létre, amelyekben jól érezzük magunkat.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.