Psssszt! Súgok valamit! Olvasni szexi!

Mostanra csakugyan annyira nehéz helyzetbe került az irodalom és vele együtt a hagyományos nyomdatermékek sorsa, hogy ilyen és ehhez hasonló címszavakkal kellene az olvasást népszerűsíteni?  Napjainkban az olvasás tényleg csak kevesek kiváltsága lenne? Szép lassan eltűnnek az életünkből a papír alapú könyvek? Ez lenne a jövő? Nem hinném. Én egyáltalán nem látom ennyire nyugtalanítónak a helyzetet. Először is, mert olvasni nem luxus, hanem igény és elhatározás kérdése. Másodszor is, amíg az olvasás öröme fontosabb a praktikumnál, addig az olvasónak szüksége van magára a produktumra, amit haza vihet, kitehet a polcra, gyönyörködhet a borítójában, megérinthet, végiglapozhat, magába szívhatja a festék illatát a papíron, aláhúzhat egy-egy számára különleges értékkel bíró mondatot, és bátran jegyzetelhet a lap szélére.

Miért gondolom mégis azt, hogy olvasni szexi? Hát mert az.

-Gondolj csak bele, a tudás erő. A műveltség hatalom. A művelt nő pedig magabiztos és erős, persze ez egyáltalán nem zárja ki azt a tényt, hogy olykor bizony elgyengül és könnyen esendővé válik. Az erejéből fakadóan őszintén fel meri vállalni érzelmeit. Önálló véleménye van, ami mellett ki is tart. Intelligens és szókimondó, de soha nem okoskodik. Személyes varázsa gondolkodásmódjában rejlik, és szellemének a terméke. Szenvedélyesen szeret olvasni, de ettől még nem lesz veszedelmes, viszont könnyen felismeri az ok-okozati összefüggéseket, a férfiak nem kis örömére.

-A könyvtárak páratlanul különleges helyek a világon, olyannyira, hogy titkon azt reméled, itt biztosan rád talál a romantika. Mire vársz, ha még nem vagy tag, iratkozz be a legközelebbi könyvtárba. Nekem elhiheted, csoda dolgok történnek ott. Az én férjem hegedűszó kíséretében majdnem ott kérte meg a kezem. (Azt hiszem ennek a későbbiekben még külön bejegyzést szentelek).

-Tényleg? A könyvesboltban miért nem vásárolnak nekünk vadidegen férfiak könyvet, csak úgy mint koktélt a bárpultnál?

-Valójában a könyvek igen nagy segítségedre lehetnek partnerválasztáskor. Szabadulj be egy könyvesboltba, és időzz ott hosszan. Esős időben szuper programnak igérkezik, és ki tudja, hátha ott talál rád a szerelem. Képzeld csak el a jelenetet, ahogy egy idegen férfi odalép hozzád és könnyed stílusban a könyvekről kezd el beszélgetni veled. Várhatóan beleszeretsz.

-Tudtad,hogy az olvasás vonzóbbá tesz? Ülj be kedvenc kávézódba és olvass! Egy könyvvel a kezedben jobban felkelted a másik nem figyelmét. A könyv jó alapja lehet egy beszélgetésnek.

-Az olvasás elősegíti az önálló gondolkodást! A gondolkodó nőkért pedig bolondulnak a férfiak!

-Olvasáskor fejlődik az empatikus készséged, hiszen sokszor azonosulsz a szereplők érzéseivel. Picivel több empátia pedig minden kapcsolatnak jót tesz.

-“Olvasás és ölelkezés leginkább abban hasonlít egymáshoz, hogy a bennük kibomló idő és tér merőben különbözik a mérhető időtől és tértől.” (Italo Calvino)

-Gondolj csak bele, olvasás és ölelkezés. Mindkettőnek egészen át kell adnod magad. Különben nem működik.

-Egy jó könyv mindig kész ágyba bújni veled, és ez az érzés kölcsönös.

5d4760e117a648b0049e44f6431790e4

-Kedvesed bármelyik pillanatban megérkezhet? Lepd meg azzal, hogy az erkélyen várod. Vigyél ki magaddal egy verseskötetet és olvass bele. Az összkép igazán úgy lesz hatásos, ha mindehhez  egy nagy férfi ingen kívül mást nemigen viselsz. A recept bevált. A siker garantált.

-Nincs rendben a lelked? Olvass valami felemelőt. A nehéz időkben könnyebb úgy megbirkózni a problémákkal, hogy közben egy jó könyvet olvasol. Lehet, hogy éppen ott akadsz rá egy szuper túlélési stratégiára. Hagyd magad beleveszni a könyvbe és találj rá magadra újra és újra. Az olvasás erőt ad. Segít megérteni magadat és elfogadni másokat.

-A könyvek sosem utasítanak el, és nem próbálják meg elhitetni veled, hogy haszontalan vagy.

-Nagy a nyüzsgés körülötted, de te mégis inkább nyugira vágysz? Ne hezitálj, fogj a kezedbe egy könyvet és olvass! Egy könyv mögé bármikor el lehet bújni. Aki olvas az mindig védettséget élvez. Azt sosem kérdezgetik, egyszerűen tiszteletben tartják.

Ui: Puszi! Leugrottam a könyvesboltba, ha keresnél, ott vagyok!

Fotó: Pinterest, PinterestHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.