Sakk-matt: Amikor az élet közbeszól

Aki tudatosan él, az látja, amikor az élet újra és újra elé hozza ugyanazt a helyzetet, vagy problémát. Olyan sokáig gondolkoztam azon, hogy hogyan csináljam, hogyan oldjam meg, mi a kulcs. Mindig egy kicsit máshogy csináltam. Mindig próbáltam tanulni a hibáimból. Aztán újra és újra előjött. Mint amikor kívánsz, megkapod, és egy idő után rájössz, hogy ezt meg azt kihagytál a kívánság megfogalmazásánál. Legközelebb kiegészíted a listát. Valami még mindig nem jó. Biztosan kihagytam valamit. Akkor most hogyan tovább? Hogy csináljam? Újabb lista? Vajon tényleg a kívánság összeállításával van a baj?

Kívántam újra és újra, alakítgattam a helyzeteken, a külső körülményeken. Hátha. Most majd jó lesz. Aztán az élet közbeszólt. Sakk-matt. Most nincs jó megoldás. Nincs jó döntés. Itt és most csak az elfogadás van.

Akkor megértettem. Néha csak szembe kell nézni azzal, hogy nem tudsz mindig mindent megoldani. Nagy levegő. Engedem. Menjen. Abban a pillanatban rájössz, hogy nem a probléma megoldásán volt a hangsúly. Nem a kívánság tökéletes összeállítása volt a fontos, hanem valami egészen más. Elengedni azt, hogy nem tudsz mindig mindent irányítani.  Néha csak boldognak kell lenned abban, amiben vagy, és abban, amit kaptál. Hálásnak lenni akkor és ott. A jelenben. Nem kell ráerőszakolni az életre az akaratodat, mert a jövőt nem látod, nem láthatod. Honnan tudod, hogy holnap nem fordul meg minden? Nem tudhatod mindig, mi a jó neked, hiszen csak az adott helyzethez viszonyítasz. Mindent nem tudsz irányítani és nem is kell. Értékeld azt, amid van, akkor amikor kapod. Nincs tökéletes lista és nincs tökéletes megoldás sem. Elfogadás van és megbékélés. Magaddal, másokkal, helyzetekkel, döntésekkel. Az harmóniát hoz és boldogságot. Egyébként meg ki tudja, mit hoz a holnap?

Fotó: PinterestHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.