3 különleges meditációs program: stresszoldás felsőfokon

Mostanában azon gondolkozom, irigylem a nagyszüleimet, akiknek még a mobillal sem kellett küzdeniük. A világ az online térrel annyira felgyorsult, hogy minden második embernek rendszeres stresszoldásra, digitális detoxra és több befelé figyelős programra lenne szüksége. 

Nem csoda, hogy sorra jönnek ki a szorongási rohamok és a pánikbetegségek, a stresszt és a túláradó impulzusokat muszáj néha lecsendesíteni. Három olyan programot is hoztunk Neked, ami segíthet, hogy kicsit kikapcsolj az új világból és visszatérj saját középpontodba. 

Hangtutazás és hangfürdő 

A zene az kell…szükségünk van rá. Olyan energiákat mozgat, melyre semmi más nem képes, rezonál rá a lelkünk. 

Az egy órás hangutazás szinte pillanatok alatt eltelik. Észre sem veszed, mégis teljesen kitisztítja a tested és a lelked is. A hangutazásban nepáli hangtálakkal és egzotikus keleti hangszerekkel zenélnek, azt mondják, a rezgések a saját öngyógyító folyamatainkat indítják be. Egy biztos, harmonizál, oldja a stresszt, remek program egy sűrű hét után – persze én személy szerint a rezgések erejében is hiszek. Mi a Momkultban próbáltuk ki. 

„A látható világ káprázat és illúzió. Az egyetlen valóság a láthatatlan lélek. A világ a lélek álma.”

 

Fotó:Caroline Veronez

Vipassana tanfolyam

Hasznos, ha megtanulsz csendben lenni, kizárni a külvilágot. A vipassana meditáció az egyik legjobb arra, hogy tiszta rálátást kapj a saját életedre és az együttérzés fejlesztésében is segít – önmagaddal és másokkal szemben is. Egy mély, önismereti munka. Nem is kell mondanom, mennyire oldja a stresszt, és ha később rendszeresen gyakorlod, jobban átlátod életed összefüggéseit is, amellett, hogy képes vagy lecsendesíteni az elméd. Nincs is jobb, mint elsajátítani a technikát egy egy napos tanfolyam keretében – persze a bátrabbak akár több napos elvonulásokra is jelentkezhetnek. Remek módja, hogy megtaláld az utat is a benned lévő gyermekhez, segít összhangba hozni a tested és a lelked. Már egy nap után elsajátíthatod a technikát, és akár belátátást, rálátást is adhat bizonyos területkre az életedben.

Te képes vagy önmagaddal együttérezni? Elfogadni azt, ki is vagy valójában? És nem mellékesen megélni ezt? 

„Ha igazán szeretjük önmagunkat, életünkben minden sikerülni fog.”

(Louise L. Hay)

Mi ezt Ziánál próbáltuk.

Fotó:Vojtech Jurczak

Mindfullness alapú stresszcsökkentő és önismereti tréning 

Ha a kevésbé spirituális vonalat erősítenéd, a mindfullness tanfolyam is remek választás. Segít egy új szemléletben látni az életet, fejleszti a tudatosságunkat és oldja a stresszt. Abban is jó irány lehet, ha valami rossz szokást szeretnél letenni, a technika segítségével könnyebben összejöhet. Ez is egy hosszú távú segítség lehet, hogy kicsit kevesebb stresszel, békésebben éljük a mindennapjainkat.  

Ezt még nem próbáltuk, de már találtunk is egy helyet, ami nagyon megtetszett, ITT eléred.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.