# Szeretem a munkám

Egy jó munka igazi élvezet lehet. Egyszer és mindenkorra vess véget a siránkozásnak, és vedd kezedbe az irányítást. A saját  boldogulásodért Te magad vagy a felelős. Csak olyan dolgot csinálj az életedben, amitől boldog vagy! Nem érzed sajátodénak azt a munkát amit végzel, és kizárólag a megélhetésedért dolgozol? Két lehetőséged is van. Változtatsz a hozzáállásodon, és megváltoztatod az adott munkához való viszonyulásodat, vagy változtatsz az állásodon, és addig nem nyugszol, amíg egy  Neked való pozíciót nem szerzel magadnak.

Azoknak az időknek már régen vége, amikor egy nő a boldogító igen kimondásával egy időben felhagyott saját élete és karrierje építésésvel, és feladta anyagi függetlenségét. Lehetsz bármennyire is szerelmes, és élhetsz évtizedeken át a legboldogabb kapcsolatban, mégsem bízhatod a saját életedet és boldogulásodat egy másik emberre. Kell, hogy legyen terved krízis esetére, hiszen egy lehetséges válság esetén is ki kell tartanod. Sosem tudhatod, mikor csap be a mennykő. Egy párkapcsolatba legjobb úgy belemenni, ha közben tudod, önmagadra is számíthatsz, történjék bármi, meg tudsz állni a saját lábadon is. Nem is beszélve az önbecsülésedről. Felelősséget vállalni magunkért a legszebb dolog világon. Önálló döntéseket hozni nagyszerű, önálló keresettel rendelkezni, és önállóan elkölteni azt pompás. Így a házasság nem az anyagiakról szól majd, hanem a szenvedélyről. 

fullsizerender-460

Legyenek konkrét céljaid és ne riadj vissza a kudarcoktól. Kötelezd el magad a változás mellett, és tarts ki a végsőkig. Az önmegvalósítás folyamatos önismereti munka. Legyél türelmes. A nagy tetteknek idő kell, amíg beérnek.  Élj a képességeiddel és a lehetőségeiddel. Ha úgy érzed, egyedül nem megy, szervezz magad köré egy csapatot olyan emberekből akikben megbízol, és egy célért, közös akaraton tudtok együtt dolgozni. Legyél tudatos és elszánt. Mint például én. Kisgyermekes anyaként az önmegvalósítás nem is annyira egyszerű feladat, de nem lehetetlen. Csináld azt, amiben jó vagy, és lehetnél akár a legjobb benne. Ez az, ami a legtöbb munkával jár, mégis folyamatos elégedettséget ígér. Az önmegvalósítás egy hosszú önismereti út, és szüntelen erőfeszítést igényel, ennek ellenére mégis több energiát ad, mint amennyit elvesz. 

fullsizerender-457

Merj nagyot álmodni, és dolgozz napi szinten a terveiden.  Amit el tudsz magadról képzelni,  annak a megvalósítására is készen állsz. Mindannyiunkban ott van a lehetőség, és adott az összes eszköz, hogy megvalósítsuk mindazt, amik valójában lehetnénk. Terveidet támogasd meg még több háttértudással. Ha még hiányozna, szerezd meg a céljaid megvalósításához szükséges szaktudást. Elsőként  a nem kívánatos kötelességeinket kell teljesítenünk ahhoz, hogy a későbbiekben azt tehessünk, amit voltaképpen szeretnénk. A szerencse és a tehetség nem elég. Szorgalom és elszántság nélkül nem megy. És persze az sem árt, ha elég bátor vagy ahhoz, hogy az ösztönös megérzéseidre hagyatkozz. Olykor kifejezetten jót tesz nem hallgatni mások véleményére.

Manapság a munka és a privát élet gyakran összemosódik. És ez nem mindenkinek tetszik. Többek között nekem sem. Éppen ezért kell erős hatávonalat húzni hivatás és család között. Nem beszélve azokról a nőkről, akik magas pozícióval és több gyerekkel is büszkélkedhetnek. Sokszor megesik, hogy a család rovásásra kell meghozni döntéseket. És sokan közülünk ezen a ponton adják fel, vagy bele sem mernek gondolni, mi lenne, ha megvalósíthanák a féltve dédelgetett álmaikat. És valahol érthető is. Kinek van kedve a mindennapos lelkiismeret-furdaláshoz és szakítópróbákhoz.

img_7603

A kezdeti nehézségek ellenére mégiscsak az tűnik ideális választásnak, ha egy nő a saját útját járja. Olyan az életben úgysem lesz, hogy minden lehetőség adott, és az összes körülmény optimális. Így nekünk kell rugalmasabbnak lenni, és engedni. Elengedni és megengedi. Minden egyszerre nem lehet a miénk. Életre szóló társ, álomkarrier, sztárgázsi, tökéletes külső, jól nevelt gyerekek. Legyél sokkal engedékenyebb önmagaddal szemben.  Ne hagyd, hogy a kihívások elijesszenek.

Amiatt való félelmünkben, hogy valamiről lemaradunk, sokszor túlvállaljuk magunkat, majd utólag realizáljuk, a kevesebb talán okosabb lett volna. Valahogy úgy, mint sokan a svédasztalos vacsoránál. Ezért jó, ha mielőtt döntenél, felteszed magadnak a kérdést. Mi az ami  igazán számít? Hivatás, karrier, munka, kapcsolat, gyerekek, család?  Mert valahogyan dönteni kell. Hagyj magadnak időt, és soha ne félelemből dönts.

fullsizerender-459

Nagyon úgy tűnik, búcsút inthetünk a magazinokban leírt álomélettől. Ez valami nagyon hasonló lehet, mint az álomalak. Csak megközelítőleg létezik, és így is rengeteget kell érte dolgozni. Mérhetetlen tudatosságot, elszántságot és kitartást igényel. De ami a legfontosabb, aki szereti azt amit csinál, az jó kedvvel és örömmel dolgozik, nem riad vissza a kihívásoktól, megragad minden lehetőséget, és olykor bizony erején felül teljesít.

A munka nemcsak stresszt és erőfeszítést kell jelentsen, hanem gyarapodást, szabadságot és szárnyalást. Nehéz időkben akár támaszod is lehet. Az ember, azáltal, hogy olyan tevékenységet folytat, amely megfelel egyéni képességeinek, karakterének és tehetségének, élhet elégedett és teljes életet.

fullsizerender-462

Szeresd bármennyire is a munkád,minden lelkesedésed ellenére is, tartsd meg a három lépés távolságot. Maradj laza, higgadt, és őrizd meg a humorodat. Soha ne vedd magad túlságosan komolyan. És még valami. Ne pánikolj! A mai világban akár 50 évesen is újra kezdheted. A siker nem kor kérdése, szóval soha nem késő!

fullsizerender-467Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.