Így ismerheted fel biztosan, mi az, amiben te lehetsz a legjobb!

Azt mondják, minden ember tehetséges valamiben. Ennek ellenére mégsem azt az életet éled, amit élni szeretnél? Mégis van valami amiben te vagy a legjobb, csak lehet, még nem fektettél elegendő energiát arra, hogy rátalálj a küldetésedre. Ugyanakkor benned is megvan a lehetőség, hogy mindent elérj az életben, és azzá válj aki valójában lenni szeretnél. Ígérd meg, hogy többé nem csapod be magad. Ha úgy érzed, nem a saját utadat járod, szánj elegendő időt rá, hogy kiderítsd, mi az, amihez különleges érzéked van. Nem kell mindenben jónak lenned, elég ha egyvalamiben az vagy, és ezen a területen fejleszted tovább magad.  Amíg nem azt csinálod, ami valójában neked való, átütő sikerekre sem számíthatsz. 

Most tedd fel magadnak a kérdést. Mi az, amiben a legjobbak között lehetek? Ismerd meg önmagad, a képességeidet és a lehetőségeidet. Ne halogasd tovább. Kezdj bele újra abba, ami régen boldoggá tett, de valamilyen oknál fogva abbahagytad. És most legyél sokkal kitartóbb. Újrakezdeni soha nem késő. Aknázz ki minden új lehetőséget, és mutasd meg, mire vagy képes.

Fotó: Jamie R. Mink

Mi az, amihez te értesz a legjobban? Az alábbi pontok segítségével te is könnyen megtudhatod. 

1. Gondolom te is hagytál már abba olyasvalamit, ami fiatalkorodban igazán boldoggá tett. Emlékszel még a gyermekkori álmaidra? Azok soha nem vezetnek félre. Még most is bátran bízhatsz bennük. Csak idővel kicsúsztak a kezeid közül a dolgok, letörték a kíváncsiságodat, elszántságod is alábbhagyott, és engedtél a társadalmi elvárásoknak több pénz, szebb jövő reményében. Biztos, hogy az a tevékenység, amiben igazán tehetséges vagy, szerepelt az álmaid között, csak hagytad magad lebeszélni róla. De azt mondják, az igaz szerelmek mindig visszatérnek.

2. Amiben igazán jó vagy, azt képes vagy a nap bármely szakában igazi élvezettel és teljes átéléssel végezni. Egyszóval nem munkának éled meg az adott tevékenységet, hanem magától értetődőnek tartod, ha azzal foglalkozol. Amikor pedig végeztél vele, képes vagy még tovább agyalni raja, mintha csak hozzád tartozna.

3. Ha az adott tevékenység tényleg neked való, akkor az teljesen leköti a figyelmedet, semmi külső tényező nem tud kizökkenteni, képes vagy hosszú időn át a feladatra fókuszálni. Ilyenkor nem érzel fáradtságot, nem tekintesz percenként a telefonodra, nem keresel ürügyet arra, hogy félbeszakítsd a munkád.

4. Szeretnél az adott területen kimagasló eredményeket elérni, így időt, energiát, nem sajnálva, folyamatosan fejleszted, továbbképzed magad. 

5. Az adott tevékenységgel kapcsolatban könnyedség jellemez. Nem esik nehezedre elsajátítani, és alkalmazni a tanultakat. Noha keményen megdolgozol az elért eredményeidért, mégsem érzed ezt megerőltetőnek, sokkal inkább magától értetődőnek. Ilyenkor magabiztos vagy, és elégedett, nem riadsz vissza a kihívásoktól és könnyedén veszed az akadályokat.

6. Még szabadidődben is mindenkivel erről beszélsz, és ilyenkor a szemed is jobban csillog. Büszke vagy arra, amit csinálsz,  egyáltalán nem érzed munkának a munkád. Ha reggelente vágyakozással teli izgalommal ébredsz, és alig várod, hogy folytathasd, amit tegnap félbehagytál, biztosra veheted, jó úton jársz. 

Fotó: Olena Kotyk

 

 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.