Futószalagon gyártott szépség – Ilyennek “kell” lennie egy nőnek

Régóta foglalkoztat a kérdés, vajon mit jelent egy férfi számára a szépség. Mitől lesz egy nő elég dekoratív? Hogyan rakja össze magában az apró képkockákat? Hogyan rakja össze vágyának tárgyát? A fiú barátaim mindig azt mondják, az kell, hogy meglegyen az a plusz.

Beszélgetéseink során viszont meglepődve tapasztaltam, mennyire a külsőségektől függ az a kis plusz és hogy mennyi mindent nem tudnak a férfiak a szépségről. Ha mégis összeáll egy kép a fejükben arról, milyen nőre vágynak, többnyire olyan irreális elképzelésekkel rendelkeznek, melyek egy az egyben, olyan formában nem léteznek.

Sok férfi azt sem tudja, mi mindent kell tenni egy nőnek azért, hogy ki tudja hozni önmagából a maximumot. Nem látják, hogy a szépség mennyi idő, energia és pénz. Mert ez a ma elfogadott szépség három összetevője. Inkább hajszolják ezt a pluszt, amit a szépség és az első benyomás ad, ahelyett, hogy reális képet festenének önmaguk előtt arról, milyen is egy nő. Kívül-belül.

Fotó: Dahiana Candelo

Hatalmas nehézséget jelent szerintem a mai világban, hogy nagyon sokfelől nagyon sok inger ér mindenkit. A nők felé már egyre jobban és többen kommunikálják, hogy próbálják meg elfogadni önmagukat, szeressék a testüket és ne akarjanak dobozt gyártani arra, hogy hogyan kellene kinézniük. Hogy vegyék észre, hogy a futószalagon gyártott szépség nem önmaguk kiteljesedése, csak egy megfelelésből hajszolt irreális kép, amit jobb, ha senki nem kezd el keresni, mert elérni lehetetlen. De összességében azt gondolom, ezen a vonalon egyre jobb irányba haladunk. Szerintem ugyanis a valódi szépség maximálisan a belső egyensúlyból fakad. Ha a lelked rendben van, az sugárzik rólad. Ráadásul képes vagy ilyenkor energiát fektetni abba is, hogy kihozd magadból a maximumot. Azt, amit te a saját mércéd szerint felállítottál önmagadnak.

A férfiak fejében viszont olyan, mintha még mindig a média által sugározott, irreális kép élne. Beszélgetéseim során, sok esetben azt látom, a férfiaknak fogalmuk sincs, mit is keresnek egy nőben, azon a bizonyos pluszon kívül. Ritkán foglalkoznak azzal, hogy ezt konkretizálják. Inkább csak hallgatnak az ösztöneikre. Érdekes dolog ez nem? A szépséggel kapcsolatos elvárások maximálisak egy nővel szemben, hiszen az hozza meg azt a pluszt, de a plusz mögé már egyik férfi sem néz. És azzal, hogy nem tudja megfogalmazni, mit is szeretne, nyilván nem is ezeket fogja értékelni a nőben. Az a plusz meg ugye egy idő után elmúlik. Hát miért is csodálkozunk azon, hogy manapság nehezen építünk hosszú távú kapcsolatokat, elköteleződéseket?

Fotó: David Solce

Persze ez ugyanígy igaz a nőkre is. A sárkányt legyőző, fehér lovon ülő herceg nem fog becsöngetni hozzád, hogy „Hahó, megjöttem!” Egy nőnek is fontos, hogy tudatosan működjön a párkeresésben. Tudja azt, milyen értékek fontosak számára és ezeket kövesse. Mert ha nem tudod, mire vágysz, észre se fogod venni, hogy felbukkant az, akiben minden megvan ahhoz, hogy együtt kiteljesedhessetek. Azt, aki kiegészít téged minden tekintetben.

Hiszen ha nem tudod meghatározni elképzeléseidet, nem tudod felmérni a boldog kapcsolat esélyét sem. Így az igény se alakul ki benned, hogy valami mást keress. Helyette csak újra és újra ugyanazokat a köröket fogod taposni és sok idő lesz, mire ráébredsz, hogy talán éveket vesztegettél el.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.