Tükröm a párom

Hiszem azt, hogy minden tekintetben tükrözzük a sorsunkat. A körülöttünk lévő események belőlünk alakulnak. Egy-egy konfliktusban, vagy félresiklott kommunikációban is mindig szerepünk van. Még akkor is, ha azt első körben észre sem vesszük. Amilyen én vagyok, olyan embereket vonzok. Ahogy a másik viszonyul hozzád, az mindig rólad is szól. Hiszen ahogyan én kommunikálok, úgy kommunikál a másik is. Főleg, ha befogjátok egymás rezgéseit. Így vannak jelen a tükrök párkapcsolatainkban is. Olyan kapcsolatot keresünk, néha tudatosan, néha tudat alatt, aminek tükrét szeretnénk látni. Azt a szerelmet választjuk, amiről úgy gondoljuk, megérdemeljük. Ha például megalázó kapcsolatba kerülünk, az is csak azért lehetséges, mert nem szeretjük önmagunkat eléggé ahhoz, hogy lássuk, nem a megfelelő ember mellett kötöttünk ki. Helyette azt szeretnénk látni, hogy nem vagyunk méltók arra, hogy jobb ember mellett legyünk. Mert azt gondoljuk, nem érdemeljük meg. Kapcsolatainkban gyerekkori, szülői mintákat viszünk tovább, sokszor negatív érzésekkel, szituációkkal társítva. Ahhoz, hogy ezen változtassunk, nagyfokú tudatosságra van szükség. Mert minden átírható, ha felismerjük mi az, ami változtatást igényel.

tükör2

A döntés mindig a Te kezedben van. Persze kialakíthatsz egy kényelmes életet is. Hiszen kapcsolatainkat mi magunk mozgatjuk. Akár görbe tükrökkel körülöttünk. Minden választás kérdése. Berendezkedhetsz arra az életvitelre, hogy ne kelljen soha, vagy csak nagyon ritkán szembesülnöd párod vagy barátaid által. De a stagnálás valóban boldoggá tesz?  Hogy állsz a fejlődéssel? Akarsz változtatni? Mert körbeveheted magad olyan emberekkel is, akik értékként lehet néha fájdalmas, de igazi és őszinte visszajelzéseket adnak feléd.

tükör9

Már egy futó kalandokból, egy-egy randiból, vagy találkozásból is leszűrhetsz olyan következtetéseket, melyek nagy tanulsággal szolgálhatnak számodra. Sőt, néha olyan emberek adják az útravalókat, akikről álmodban sem gondoltad volna, hogy segítségedre lesznek. Talán a legnehezebb szembesülés a találkozások között, ha valaki olyannal hoz össze a sors, mint amilyen Te vagy. Akinek a lelke, a Te lelked párja. Az asztrológiában ezt ikerláng kapcsolatoknak nevezik. A monda szerint férfi és nő, egyszer régen együtt létezett. Aztán lelküket szétválasztotta Isten, így férfi és női testbe került a közös lélek. Már külön-külön. Mostanában egyre több ilyen típusú kapcsolatot látok, ahol a nő és férfi kiegészíti egymást. Ahol első pillanattól kezdve érződik az egység és a harmónia a páron. És bár sok pozitív oldala van egy ilyen típusú szerelemnek, mégis talán ez az egyik legnagyobb munkát igénylő kapcsolat tükrök szempontjából. Hiszen folyamatos szembesüléssel jár. Ez az, ami képtelen működni anélkül, hogy a felek ne legyenek tisztában önmagukkal, hibáikkal, céljaikkal és vágyaikkal egyaránt. Ami a legnagyobb fejlődést ígéri, mégis hatalmas bátorság kell hozzá. Mert olyan erős tükröt tart a másik már a puszta személyiségével is, ha nem mered vállalni önmagad, azonnal összedől az egész. Mint egy kártyavár. Hiszen Ő, olyan mint Te. És Te, olyan vagy, mint Ő. Ha nem szereted magad, hogyan szeretnéd a másikat? Ha a saját tükörképedet nem szívesen látod, ha a saját életeddel nem vagy igazán elégedett, ha nem tudod ki vagy és mit is akarsz igazán, miért akarnád a másikat? Hogy folyamatosan szembesülj ezzel? Túl nehéz. Hisz nem vagy megbékélve.

tükör6

A tükrök fájdalmasak. De előre visznek. És segítenek fejlődni. Több leszel általuk. Bármilyen típusú kapcsolatot is válassz, együtt menni az úton mindig kicsit könnyebb. De csak akkor működhet igazán, ha mered vállalni önmagad. Választásaid sokszor azt is tükrözik, mivel mersz, vagy éppen mivel nem mersz szembenézni. Mered-e hitelesen vállalni önmagad? Mered-e hangosan kimondani a gondolataidat és mersz-e azok szerint élni? Mered-e azokat követni?

 

“A legbátrabb tett az, ha vannak saját gondolataid. Hangosan.”

/Coco Chanel/

 

Ha a válaszod mindenre igen, egy idő után a tükör sem lesz olyan félelmetes már. A mai világban a jó kapcsolat, mint érték, egyre inkább becsülendő. De egy jó kapcsolatért tenni is kell. A félelem és a bizonytalanság nem fog segíteni. Ezért inkább az őszinte tükröket keresd, és kapcsolataid terén is önts tiszta vizet a pohárba. Mert ahogyan a negatívumokat, a fájdalmas és nehéz tényeket, úgy a pozitív, örömet adó, fejlődést segítő, egységet képező mozaik darabkákat is ugyanúgy megpillanthatod benne. Persze csak ha jobban odafigyelsz, és ki mersz kukucskálni korlátaid és ijedtséged mögül.

 

Fotó: Pinterest, Pinterest, Pinterest, ITTHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.