5 tanács, ami segít, hogy ne agyald túl az életed

Nagyon jó vagyok abban, hogyan kell túlgondolni mindent. Míg mások hétfő reggel mondjuk felkelnek, megnézik az e-maileket és megisszák a reggeli kávét, azalatt én már lefuttatam a napomat, a hetemet sőt akár az elkövetkezedő havi feladataimat is. Ez a tulajdonság nagyon jól jön, amikor éppen építeni szeretnék valamit és sok energiát tennék bele, viszont borzasztóan nehéz így kikapcsolni és megpihenni nekem. 

Mostanában egyre többet gyakorlom, hogyan is tudok néha kikapcsolni. Nem szorongani, hogy mindennel kész legyek időben, hanem lazán, erőlködésmentesen csak élni és élvezni azt, amit csinálok éppen. Arra gondoltam, jól jöhet ez a pár tanács arra, hogyan fogd vissza a túláradó elmédet. Ezek az ötletek segítenek kicsit lecsendesedni, ha épp bepörögnél.

Engedd magad hibázni

Néha becsukom a szemem és elképzelem, mit gondoltam pár éve tökéletesnek. Hát most teljesen máshogy élek, és boldog vagyok ebben. A tökéletes is csak egy pillanatnyi állapot, ami folyamatosan változik. Képtelenség mindig mindenben a maximumot teljesíteni. Legyél megengedőbb magaddal! Ne akarj kiszűrni mindig minden hibát a fejedben, mert nem lehet mindenre felkészülni. Képtelenség minden kockázatot kiiktatni. Értelmetlen és lehetetlen küldetés.

Fotó: Brooke Cagle

Jógázz

A jóga segít lecsendesíteni az elmét. Az óra alatt képes lehetsz kizárni a gondolatokat és a figyelmedet a testedre fókuszálni. Ilyenkor végre kicsit megpihenhetsz.

Ne hasonlítgasd magad másokhoz

Amikor valamit véghez szeretnél vinni, vagy benne vagy egy-egy projektben, nem szabad, hogy azon agyalj más épp hol tart, mit csinál vagy épp mit nem.

Pozitív gondolkodás

Nemcsak a jót, a rosszat is könnyen túl lehet pörgetni. Ezek a meccsek viszont csak és kizárólag a fejedben léteznek. Ilyenkor érdemes egy pozitív godnolatra fókuszálni, ami segít túllendülni a helyzeten. Amikor úgy érzed, elkapna a “gondolathurrikán”, csak vegyél egy nagy levegőt és ismételd el újra a pozitív gondolatot.

Fotó: Brooke Cagle

Viszlát B-terv

Ancsa mondja nekem mindig: “Minden napnak elég a maga baja!”. És milyen igaza van. Nem kell, hogy túl sok alternatíva legyen a fejedben, néha érdemes ezeket egyszerűen csak elengedni. Majd ha odaérsz, megtudod, mi lesz. Ha az “A” nem jön be, majd alkalmazkodunk és kreálunk egy “B” tervet. Akkor! Még én is tanulom ezt…

Bárki képes valamit túlgondolni, de ne felejtsd, ezek a folyamatok a fejedben léteznek. Engedj egy kis nyugalmat és lazaságot az agyadnak is és csak élvezd a jelent.

Borítókép: Matheus Ferrero


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.