Tudd meg, miért jó Neked, ha türelmes vagy

Azt mondják, a hit hegyeket képes megmozgatni és egyre inkább azt tapasztalom, tényleg így van. Ezek a hegyek azonban nem mozdulnak valami gyorsan és dolgaink nem mindig mennek úgy, ahogy azt mi szeretnénk. Sőt. Ha akarnánk, biztosan mindig kiszedhetnénk azokat a pontokat, melyek éppen nem vagy nagyon lassan haladnak. Életem egyik legnehezebb feladata a türelem. Ez a cikk ezért, nem csak Neked, nekem is figyelmeztetés. Mert én is sokszor elfelejtem, mi mindent tettem le az asztalra eddig. Azonnal szeretném. MOST. Türelmetlenül mocorgok csak azért, mert egy-két dolog éppen nem úgy alakul azonnal, ahogyan azt én elterveztem. Pedig megéri várni és türelmesnek lenni.

Miért jó, ha türelmes vagy?

Egészséges leszel

Először is megóv egy csomó mentális és egészségügyi problémától. Ha nem vagy türelmes, az általában ugyanis stresszel és szorongással jár, ami nagyon egészségtelen a szervezetedre nézve. Felülemelkedni a frusztráción nem egyszerű feladat, de segítségével megspórolod magadnak a rossz perceket. Általa kicsit megint legyőzheted saját magad.

Segít jó döntéseket hozni és tisztán látni

Ha időt adsz a benned lévő kérdéseknek, könnyebben rátalálsz önmagadban is a megfelelő megoldásra. Ráadásul idővel alakul a környezeted is, így lehet a beragadt élethelyezetek türelemmel akár beleavatkozás nélkül is megoldódnak.

Fotó: Brooke Cagle

A változás idő, engedd, hogy megtörténjen

Ha minőségi változásra vágysz, mindenképpen adj időt a helyzetnek. A változás egy lassú és hosszú folyamat. Ezért adjuk fel néha. De bukásaink csak segítenek újra és újra megharcolni azért, amit szeretnénk. Általuk pedig erősebbek leszünk. Egy nap, de még egy hónap is kevés egy valódi változáshoz. Engedd, hogy az idő Neked dolgozzon. Türelemmel ez is sikerülhet.

Mindenki más ütemben halad…

Mindannyian más ütemben fejlődünk és haladunk az úton. A változás sokszor több összetevős. Néha ránk kell várni, de van, hogy ez fordítva történik.

Fontos az egyenletesség és az időzítés

Bármennyire szeretnénk azonnal a célba érni, minden egyes lépcsőt meg kell másznunk. Nehéz? Tudom. De a házat is tégláról, téglára építik. Jó alapokhoz is türelem és kitartás kell. Figyelj az időszerűségre.

Fotó: Ian Dooley


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.