Új megvilágításban a kis fehér ruha

Minden túlzás nélkül, odavagyok az apró fehér ruháért. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy hűtlen lennék a kis feketémhez, de tavasszal és nyáron mindig előkerül a kicsi fehér ruha. Szerintem tökéletes választás, ha kellő időt és energiát fordítasz arra, hogy megtaláld a számodra ideális fazont, árnyalatot és hosszt.

 

Várj! Éppen nagy rohanásban vagy, mert most indulsz beszerezni a szezon kedvenc kis fehér ruháját? Akkor gyorsan súgok valamit. Vásárláskor biztosan nem nyúlsz mellé, ha kis fehér ruhából a minél egyszerűbb darabot választod, nem túl testhez simulót, hanem valami olyasmit, ami finoman körbelengi az alakod és csak sejteti azt.

 

Neked megvan már a kedvenc elmenős kis fehér ruhád a melegebb hónapokra?  Már évek óta gardróbod egyik alapdarabja, vagy fenntartásaid vannak és eddig még nem merted beépíteni a ruhatáradba? Ne higgy a szóbeszédnek, hogy a fehér kövérít. Ellenkezőleg, a fehér ragyogó szín, éppen ezért ragyogó külsőt kölcsönöz. Hidd csak el, tökéletes választás a nyári hónapokra, ha megtalálod az alakodnak megfelelő tökéletes szabásvonalat.

kis feher ruha

Most azon morfondírozol, hogy a kis fehér ruha van-e annyira népszerű, mint fekete párja? Egyáltalán megállja-e a helyét a kis fekete mellett? Véleményem szerint a kis fehér ruha méltó társa a rövid feketének, és mindig jó befektetésnek bizonyul. Ha a kis fekete ruha a modern nő uniformisa, akkor az apró fehér a magabiztos, önmagát jól ismerő és bátran felvállaló nő viselete.

 

Tudtad, hogy a kis fekete 1926 október 1-én debütált az amerikai Vogue-ban? A Coco Chanel által tervezett és  “Chanel Ford” névre keresztelt rövid kis ruhájával, örökre beírta magát a divattörténelembe, és ezzel gardróbunk örök darabja lett.

 

Egy női szekrényből egyik sem hiányozhat, mivel egyáltalán nem konvertibilisek egymással. Igaz ugyan, hogy a kis fehér ruha nem egy történelemformáló darab, de számtalan legendás pillanattal  dicsekedhet.

 

Ugye te is emlékszel Marilyn Monroe kis fehér ruhájára, amiben a metró szellőzőrácsán  áll a Hétvégi vágyakozás című filmben? Minden kétséget kizáróan ez a világ leghíresebb kis fehér ruhája és a filmtörténet egyik legismertebb pillanata. A ruhát egyébként William Travilla tervezte és “buta kis ruhácskának” nevezte az általa igen kevésre becsült darabot.

 

Gondolom mostanra Te is kedvet kaptál, hogy azonnal  belebújj kedvenc fehér ruhádba, vagy beszerezz egy lenge fehér darabot. Ezekre viszont mindenképp figyelj amikor fehér ruhát viselsz, vagy vásárolsz:

  1. Viseld magabiztosan, vagy inkább ne viseld. Fehér ruhában nem lehet észrevétlennek maradni.
  2. Kis fehér ruhát viselni majdnem minden esetben ideális választás. Kivéve ha egy három éven aluli kisgyerekkel indulsz fagyizni és játszóterezni. Ez esetben kétszer is fontold meg miben vágsz neki a családi délutánnak. Az én kedvenc fehér kis nyári szaladgálós ruhám éppen egy ilyen mosolygós, csokifagyizós, pihepuha családi délután áldozata lett. Íme, itt még makulátlan állapotában.
  3. Ne feledd! Most éppen egy fehér ruhát viselsz, ami azt jelenti, hogy üdeséget és fiatalságot sugárzol némi romantikával és kacérsággal fűszerezve. Úgyhogy mosolyogj, és húzd ki magad!kis feher ruha
  4. Vigyázz! A fehér ruha anyagától függően a legtöbb esetben átlátszó, ezért viselj alatta minden esetben testszínű fehérneműt. Ez esetben a feketét a fehéret és a tarkát kerüld el nagy ívben.
  5. Válaszd mindig a számodra megfelelő ruhahosszt, amiben teljesen fesztelenül tudsz létezni. A térd alá érő változat és a maxi fazon is szuperül mutat, ha jól érzed benne magad.
  6. Amennyiben nem tökéletes az alakod, kerüld a szorosan testhez simuló darabokat. Válassz olyan fazont amely lazán követi tested vonalát.
  7. Fehérben barnábbnak látszik a bőr, csillogóbbnak a szem, élénkebbnek az ajak, persze csak akkor, ha a bőrödnek megfelelő árnyalatot válsztod. Ha sápaszt a fehér, keress tovább az árnyalatok között.

 

Tudtad, hogy az eszkimók a fehér 17 különböző árnyalatát különböztetik meg, és 17 külön szóval jelölik, a hó állapotától függően?

 

Fotó: Pinterest, Pinterest, PinterestHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.