Városi bicikli

Kövess minket! Figyeld a minden héten megjelenő “Heti kedvenc” rovatunkat,ahol minden olyasmit válogatunk össze Neked, amit mi divatosnak, stílusosnak, felkapottnak, érdekesnek, viccesnek vagy népszerűnek tartunk. E heti személyes kedvencem a nagyvárosi kerékpár. Ugye tudod mire gondolok? Az a bizonyos nagyi bringa újragondolt változata, elején az elmaradhatatlan fonott kosárral. Teljesen odavagyok ezekért a jellegzetes, robosztus hollander kerékpárokért.

Manapság városi bringát vásárolni és azzal járni mindenhová ahová csak teheted nagyonis trendi és tudatos.

Képzeld csak el, mi lehetne szofisztikáltabb, mint a lenge, földig érő szoknyádban letekerni a Margitszigetre, út közben megállni egy málnafröccsre,vagy kora reggel eltekerni a piacra, majd tovább a kedvenc kávézódba, kimenni a Ligetbe, vagy elgurulni a kedvenc fagyizódig a Deákra. Ne feledd, a biciklid a kiegészítőd, te pedig szeretsz ilyemit  vásárolni. Ugye így van? A stílusod pedig marad a régi, csak feldobod, jelen esetben egy nagyobbacska darab kiegészítővel. Maradhatsz ugyanolyan ízléses akkor is, ha városi kerékpárra pattansz. A biciklid már csak finomítja az összképet. Ezt a kerékpárt Neked találták ki, ha szeretnél tekerés közben is szuper stílusos maradni. Gondolj csak bele, nem kell bringás ruhába bújnod ahhoz, hogy végigtekerj a városon, mivel a hollander kerékpár szoknyavédővel van ellátva, ami megakadályozza, hogy szoknyád a hátsó kerékbe akadjon. Ez azért elég nagy megkönnyebbülés, ugye?

7d5909a3fde2f2555b4bd90de516a86d

Városi sétáim során egyre többször kapom fel a fejem, amikor egy-egy szuper ízléses biciklis suhan el mellettem.Tehát felmerült bennem a kérdés, szóval akkor ezt így is lehet? Két keréken is maradhatsz egyszerre stílusos, erőlködésmentes  és elegáns? Valóban lehetséges ez?  Ami engem illet,  már egy jó ideje kacérkodom a gondolattal  hogy közel 15 év kihagyás után újra nyeregbe pattanok, de mindez idáig valami módon még csak abba sem fektettem elég energiát, hogy megtaláljam az igazi, hozzám illő darabot. Meg egyébként is, biciklit lehetetlenség hirtelen felindulásból vásárolni, ezért arra gondoltam, mielőtt nagyobb költségekbe verem magam, végzek egy kis kutatómunkát. Kíváncsi vagy mire jutottam? Hogy sikerrel jártam-e? Természetesen igen. Rátaláltam az igazira. Kutatómunkám nem maradt eredmény nélkül, azt hiszem nemcsak hogy heti kedvenc, hanem örök darab lesz. (Azt nem tudom, melyik a legjobb városi bicikli, de hogy melyik a legstílusosabb azt már igen.)

A városi kerékpárt pont Neked találták ki, ha:

  • az életedet a városon kívül sehol máshol nem tudod elképzelni, de mégis szeretnél környezettudatosan élni, és fontosnak tartod, hogy kedvenc városodat élhetőbbé tedd.
  • óvatos duhaj vagy, kétkerekűdet csak városi cirkálásra szeretnéd használni és nem nagyon akarsz vele vagánykodni.
  • már végképp eleged van a reggeli és délutáni dugókból és az ebből egyenesen következő munkahelyi késésekből.
  • nem szeretnél több időt tölteni a nemlétező parkolóhelyek keresésével, a parkolási bírságról meg nem is beszélve.
  • viszonylag rövid távokat szeretnél megtenni mérsékelt sebességgel.
  • kevesebbet szeretnél stresszelni közlekedés közben.
  • szereted a kényelmet, és szeretnél egyenes háttal tekerni, ja és azt is szívesen biztosra vennéd, hogy lábad bármikor leér a földre.
  • fontos Neked a design és szeretnél egy igazán stílusos darabot magadénak tudni.
  • nem mellékesen szeretnél fél óra alatt 250 kalóriát elégetni.

Teljesen őszinte leszek. Azért egyetlen egy aprócska fenntartásom  csak van ezzel a biciklis témával kapcsolatban. NEM ÁLL JÓL A BUKÓSISAK! Most őszintén, van bárki közületek, akinek ezzel kapcsolatban nincsenek aggályai. Ugyan már, de most komolyan, mégis kin mutat jól egy gomba alakú óriási bukósisak. De ugorjunk tovább, rendben felveszem a sisakot, végtére is suhantomban ugyan ki lát? De mi van akkor, ha a bukót le kell venni? Az én hajam nem az a fajta ami csak úgy, egykönnyen kirúgja magát. Egyáltalán hogyan lehet bárhová is elegánsan megérkezni egy óriási gombaalakú sisakban. De mégiscsak, ha felborulsz biciklivel, mennyivel jobban jársz, ha az ütés a védősisakot éri és nem a fejedet. Nem igaz? Így morfondírozom tovább. Másrészről viszont nem csak az számít, hogy megérkeztél, és ott vagy? Te és a trendi bicajod.

Ui: Vigyázz! Mostanában nagyon lopják a kerékpárokat! Is! Mindenképpen nézz utána, hogyan zárhatod le biztonságosan a bringádat. Biztos ami biztos, vegyél egy brutális méretű U-lakatot, (állítólag a kicsi is megteszi), de mégjobb, ha folyamatosan szemmel tartod a biciklid, vagy egyáltalán nem jársz biciklivel.

Uui: Az én személyes kedvencem a Vanmoof Q szériás modellje,  ahol a retró külső és a dizájn ötvöződik. Igaz, ár-érték arányát tekintve ugyan nem tudom melyik a legjobb városi bicikli, meg egyébként is a biciklivásárlás elég szubjektív műfaj.

Fotó: Pinterest, PinterestHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.