Vasárnapi gábli mágia

A reggeleknek különleges jelentőséget tulajdonítok. Mindegyik megannyi új lehetőséget és ígéretet tartogat. Mert aznap még bármi megtörténhet.

Alapvetően koránkelő típus vagyok. Egészen hajnalban, a nappal együtt ébredek. Egyetlen nap kivételével. Mert a vasárnap reggel mindig kicsit más. Ünnepélyesebb mint a többi. Ráérős, zavartalan. Ilyenkor hagyom, hogy lassabban történjenek meg velem a dolgok. A vasárnap délelőttök mindig lustálkodással telnek, főleg egy kiadós, átmulatott éjszaka után.  Persze csak annyira, amennyire ez egy örökmozgó kisember mellett lehetséges.

fullsizerender-324

Vasárnaponként szeretek minél hosszabban reggelizni, és lehetőség szerint a végtelenségig nyújtani a délelőttöt. Kedvemre van az ebédnek is beillő késői villásreggeli. Vagy korai ebéd?  Sem nem ebéd sem nem reggeli. Inkább bőséges délelőtti étkezés. Köztünk szólva “Sunday brunch”, szofisztikáltabban vasárnapi “Gábli”.

fullsizerender-323

A vasárnapi villásreggeli családi körben a hétvége egyik fénypontja. Jobb mint bármi más. Az egész nap hangulatát meghatározza. Ilyenkor gyűjtök erőt, és készülök fel az egész hétre. Miért ne fújhatnám ki magam a hét utolsó napján?

fullsizerender-320

A hozzá való alapanyagokat rendszerint még szombaton, a házunkhoz  közel eső  kedves kis piacon szoktam megvásárolni. Ha valamilyen oknál fogva mégiscsak elmaradna a beszerzőkörút, -ilyenkor általában időhiányra hivatkozom-, kinézek valami kis hangulatos délelőtti beülőst, a család nagy örömére.

fullsizerender-316

 

fullsizerender-336

fullsizerender-328

És hogy hol találsz villásreggelizésre alkalmas helyet? Van egy tippem. A Dérynében. Ha már eleged van a rohanásból, lazítanál, de sehogy sem tudsz lassítani, csak menj át Budára és ülj ki a Déryné teraszára. A hangulat békebeli, a brunch délután négyig tart.  A friss kenyér illata és a halk zongoraszó magával ragadó. Perceken belül a múlt század elejének Budapestjén találom magam. A harang szavára a 17-es villamosból omnibusz lesz, ami a Tabán felől orgonaillatot hoz.  Az apró asztaloknál igazi a varázslat. Vasárnapi gábli mágia.

fullsizerender-330

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.